Er is genoeg opgehaald voor een amfibieëntunnel onder de Somerenseweg in Heeze.
Er is genoeg opgehaald voor een amfibieëntunnel onder de Somerenseweg in Heeze.

IVN Heeze-Leende haalt dertigduizend euro op

Algemeen 242 keer gelezen

HEEZE-LEENDE - De crowdfundingsactie van IVN Heeze-Leende voor de aanleg van een amfibieëntunnel onder de Somerenseweg in Heeze heeft zo’n dertigduizend euro opgeleverd. 

Voorzitter Ben Pollmann maakte dat vorige week bekend tijdens de afsluiting van het overzetseizoen in het IVN-gebouw. Het behalen van het streefbedrag dat nodig is voor één tunnel, was reden tot een klein feestje waarvoor behalve de ‘padden-overzetters’ ook vertegenwoordigers van de gemeente, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap uitgenodigd waren. Pollmann sprak zijn waardering uit voor iedereen die bijgedragen heeft aan het resultaat. Hij noemde ook de goede samenwerking met de gemeente, die samen met de provincie ook vier tunnels realiseert. Het bedrag werd In 2,5 maand bijeengebracht door vele acties vanuit het IVN en door een grote betrokkenheid van het lokale bedrijfsleven, winkeliers, lokale politici en de inwoners.
Donaties blijven welkom. IVN hoopt geld vrij te kunnen maken voor een signaleringssysteem om te meten wat er allemaal door de tunnels gaat.

Uit de krant