Afbeelding

Succesvol benefietweekend voor ziekenhuisje Zimbabwe

Algemeen 214 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - De beoogde opbrengst van vierdeuizend euro is bijna gehaald, dus de stichting Pro Afrika is tevreden. Zeker ook, omdat het benefietweekeinde in de Weeffabriek in Geldrop, afgelopen vrijdag en zaterdag, meer dan geslaagd was. Twee dagen lang genoten heel veel bezoekers van Afrikaanse muziek en percussie.

Het benefietweekeinde was opgezet om geld in te zamelen voor een ziekenhuisje in Plumtree in Zimbabwe. De stichting Pro Afrika had daarvoor de Engels/Zimbabwaanse zang- en dansgroep U’zambezi uitgenodigd, alsook vocal group Take Eight uit Mierlo. Beide groepen verzorgden vrijdagavond voor een volle zaal in het Weefgebouw een swingend concert. 

Lage basklanken

De vijf mannelijke vocalisten van U’zambezi vulden, zeker met hun volle enorm lage basklanken met groot gemak de hele zaal. De groep met leadzanger Lucky Moyo, zelf afkomstig uit Plumtree, dompelde de bezoekers onder in Zuid-Afrikaanse sferen met de typisch ‘imbube harmonieën’ en de dans-choreografieën, waaronder gumbootdancing; de avond was een lust voor oog en oor. Het slotstuk werd gevormd door het lied ‘Avulekile’ dat uitgevoerd werd door U’zambezi samen met Take Eight en het publiek.

Workshops

Dezelfde Lucky Moyo leidde zaterdag de zangworkshop en de workshop percussie. Bij de zangworkshop werden binnen anderhalf uur maar liefst drie liederen 5-stemmig ingestudeerd door ongeveer vijftig voornamelijk vrouwelijke zangers. Alle deelnemers kwamen enthousiast de zaal uit, net als daarna de veertig ‘trommelaars’ die aan de percussieworkshop hadden meegedaan. “We hebben veel geleerd vandaag, het was geweldig”, was een veelgehoorde reactie.
Ook al is de beoogde opbrengst van vierduizend euro bijna bereikt, nog steeds kan er gedoneerd worden via www.proafrika.nl. De opbrengst is voor het ziekenhuisje in Plumtree.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant