Afbeelding

Slagwerkersproject van Geldrops Muziekcorps voor AZC jongeren

Algemeen 316 keer gelezen

GELDROP - Op 25 april om 19.00 uur zal in de Weeffabriek de afsluiting plaatsvinden van de slagwerkworkshops, die het Geldrops Muziekcorps heeft georganiseerd voor de jongeren uit AZC de Akert.

Met slagwerkinstrumenten die geschonken zijn door bewoners van Geldrop, Mierlo en Heeze en slagwerkinstrumenten van GMC, is de afgelopen weken hard geoefend. Dit alles onder de enthousiaste leiding van Bart Candel, afgestudeerd aan de Fontys Rockacademie en beroepsdrummer. De afsluiting in de grote Spoel van de Weeffabriek, is voor iedereen gratis toegankelijk.
Er werden door de Geldropse gemeenschap nog meer instrumenten gedoneerd. Zo zijn er vier gitaren gegeven aan jongeren die graag gitaarles willen. De eerste lessen worden gegeven door een jonge Geldropse vrijwilliger.
Ook heeft GMC ervoor gezorgd dat er een viool is geschonken door het Nationaal Instrumentenfonds voor Vluchtelingen. Een jongere, die al heel lang de wens had om viool te spelen, zag zijn droom in vervulling gaan bij de overhandiging. Het GMC heeft ook vijf keyboards voor jongeren die graag piano willen leren spelen gekregen. Voor les is nog geen vrijwilliger gevonden.
Wie het leuk vindt om een paar kennismakingslessen te geven kan zich melden bij secretaris@geldropsmuziekcorps.nl. Het Geldrops Muziekcorps is op zoek naar nieuwe leden, vooral slagwerkers en koperblazers. In oktober wil het GMC een groots Halloweenconcert geven met een te vormen projectorkest. Mensen die mee willen doen kunnen zich ook melden bij het secretariaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant