Afbeelding

Degradatie vaandelteam Mierlose Tafeltennisvereniging MTTV ‘72

Algemeen 131 keer gelezen

MIERLO – Na een 7-3 nederlaag in Oss is het vaandelteam van de Mierlose Tafeltennisvereniging MTTV ’72 gedegradeerd naar de tweede klasse.

Van de tien competitiewedstrijden hebben ze twee keer gelijk gespeeld en een keer gewonnen en dan is de conclusie dat de eerste klasse voor nu te hoog gegrepen is. Rudi Spinner speelde in Oss erg sterk en won er twee. Stijn Smits zorgde voor het andere puntje. Erik Pieter Spiering komt steeds beter in vorm maar kwam net te kort. 

Promotie degradatie

Team twee kan zich opmaken voor een promotie-degradatie wedstrijd om in de derde klasse te blijven. Door een 7-3 nederlaag in Helmond tegen Stiphout is het Mierlose team in een poule van zes op de vijfde plaats geëindigd. Jan Lauret heeft een goed seizoen gedraaid en won twee keer waarvan eentje knap tegen Han van der Poel. René-Philippe Wolters is de stabiele factor in het team en won er een. Voor Zhengqing Liu waren de tegenstanders te hoog gegrepen. 

Derde team is derde

Voor behoud in de derde klasse moest het derde team vier punten halen en dat werd ruimschoots gehaald. En de 3-7 overwinning in Beek en Donk was dik verdiend. Zowel Fons Sanders als Leon Withoos bleven ongeslagen. Joost Poppelaars won vrij eenvoudig van Joost van Goch. Alleen het dubbel van Fons en Leon kwam niet helemaal uit de verf. Door de overwinning klom het derde team alsnog naar een verdienstelijke derde plaats.

Ondanks een kleine nederlaag handhaafde het vierde team zich in de vierde klasse. Kopman Rob Toll won er twee maar verloor van Ilse Senders. Niettemin heeft hij een sterk seizoen gedraaid. Marc van Happen won wel van Ilse en samen met Rob won hij het dubbel. Radu Meulendijks viel in maar speelde gelijktijdig met zijn eigen team op de tafel ernaast. Hij bood goed tegenstand, echter twee klassen hoger is nu nog te hoog gegrepen.
Mogelijk dat al die wedstrijden Radu een beetje opbraken want uiteindelijk verloor hij verrassend de laatste wedstrijd van het vijfde tegen Valkenswaard. Het stond toen al 9-0 dankzij Rianne Sleegers en Kaj in ’t Ven. Het maakte allemaal niet meer uit, ze waren vorige week al kampioen geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant