Jasmijn Broeders werd afgelopen weekend regiokampioen, Benthe Finson haalde een mooie vierde plaats.

Jasmijn Broeders regiokampioen turnen

Algemeen 636 keer gelezen

GELDROP - De Geldropse gymnastiekvereniging Den Akert is weer een regiokampioen rijker: Jasmijn Broeders.

Zondag won in de eerste wedstrijd middenbouw turnster Jasmijn Broeders de regiofinale MB4 in sporthal T-Kwadraat in Tilburg. Jasmijn mag zich nu een jaar lang kampioen van de regio Brabant-Oost noemen. Benthe Finson behaalde in deze categorie een mooie vierde plaats.
In wedstrijd twee turnde Lina Kater de regiofinale jeugd E en zij behaalde een zevende plaats. In wedstrijd drie kwamen Fleur van Iersel en Lieke Scheepers in actie. Fleur behaalde in de categorie senior E een zevende plaats en voor Lieke, die een goede en stabiele wedstrijd turnde, was er brons.
Zaterdag kwam het team Bovenbouw F in actie en eindigde op een verdiende vierde plaats met maar een minimaal verschil met nummer drie. Zondag 21 april turnden drie turnsters van supplement F nog hun individuele finale en sloten deze af met een vijfde plaats voor Janne de Groot, een 13de plaats voor Isis Kaandorp en een 24ste plaats voor Guusje Sterk.
De turnsters van Den Akert hebben zich geplaatst voor de diverse individuele finales op 25 en 26 mei in Valkenswaard en voor de toestelfinales op 8 en 9 juni in Vught.