Afbeelding

Een gratis muzikaal feest voor kinderen

woensdag 22 mei 2024 15:00

Een miniconcert en workshop Harp spelen tijdens de Harptour in bibliotheken in de regio op vrijdag 15 maart. 

De betoverende klanken van de harp zullen in de bibliotheken in Geldrop, Mierlo en Nuenen de stilte doorbreken tijdens een mini harpconcert, uitgevoerd door enkele jonge musici. Daarna mogen alle kinderen meedoen met diverse instrumentjes waaronder ook de harp. Het evenement heeft als doel kinderen de magie van muziek en in het bijzonder van de harp zelf te laten ervaren.

Een aantal harpen zal beschikbaar zijn voor degenen die deze prachtige snaarinstrumenten willen ontdekken door er zelf op te spelen. Een unieke kans die mogelijk gemaakt wordt door Inge Frimout-Hei. Zij is harpiste en docente. Haar grote passie is het lesgeven aan kinderen. Zij heeft daarnaast een eigen harp orkest, het Blue Planet Harp Ensemble, waaraan alle jonge leerlingen mee mogen doen. Kijk eens op www.blueplanetharp.nl.

De bibliotheek moedigt kinderen vanaf de leeftijd van 5 jaar tot 12 jaar aan om langs te komen en deel te nemen. Het is niet alleen educatief, maar vooral heel erg leuk. Het harpconcert zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn voor alle aanwezigen. Het is gratis. 

Na het concert kunnen kinderen deelnemen aan de workshop harp spelen. Want op dit mooie instrument gaat een verhaal maken met mooie klanken vanzelf. Dit is dé kans voor kinderen vanaf 5 jaar om zelf eens op een harp te spelen. Deelname is ook gratis, maar je moet je vooraf wel aanmelden om een plek te reserveren. Schrijf je snel in, want vol is vol!