De Ronde van Geldrop gaat op Koningsdag weer door de straten van Zesgehuchten.
De Ronde van Geldrop gaat op Koningsdag weer door de straten van Zesgehuchten.

De Ronde van Geldrop

Algemeen 1.364 keer gelezen

GELDROP - De Ronde van Geldrop staat weer voor de deur. Op Koningsdag, zaterdag 27 april, zullen wielrenners en wielrensters uit de regio en ver daarbuiten tijdens de ‘John Vermeulen fietsen’ Ronde van Geldrop strijden om de felbegeerde titels. De Ronde van Geldrop is net als voorgaande jaren in Zesgehuchten.

Het wielerevenement in Geldrop kent een lange historie. Het gaat in 2024 om de 82e editie van de Ronde van Geldrop. In het verleden was het een groots wielerspektakel op Koninginnedag. Jarenlang maakten de renners hun rondjes door het centrum van Geldrop. Mede door de herinrichting van het centrum is dat nu niet meer goed mogelijk. 

Spoordijk

Dus ging de wielerronde terug naar Zesgehuchten, waar in het verleden ook vaak gereden is. Van 1958 tot en met 1970 werd er in Zesgehuchten gereden. Toen nog met bedwingen van de Col van Zesgehuchten. En er was op de spoordijk een losplaats van de NS met heuse kasseien.
TML Dommelstreek heeft overigens ook wortels in Zesgehuchten. Trap met Lust is in 1919 opgericht in een café op Hoog Geldrop.
De Ronde van Geldrop start om 11.00 uur met de Junioren Dames en Nieuwelingen Meisjes. Deze talentvolle rensters zullen het regiokampioenschap rijden. Onder de deelnemers bevinden zich ook Laura Kik en Inoka Lemmens, beiden van de organiserende vereniging TML Dommelstreek.
Om 12.15 uur gaat de wedstrijd voor de Nieuwelingen van start. Deze jonge wielrenners rijden een wedstrijd over veertig kilometer. Bij de Nieuwelingen zal Thomas Staaks TML Dommelstreek vertegenwoordigen.

Lokale favoriet

De Junioren starten om 13.30 uur voor hun wedstrijd. Quint Meuwese, Bram langenhuisen en David Wibier gaan in de clubkleuren van de Geldropse wielervereniging de strijd aan in een wedstrijd over zestig kilometer.
Tot slot de wedstrijd voor Elite, Belofte en Amateurs. Zij starten om 15.15 uur. De ervaren renners zullen een volgens de organisatie ‘uitdagende wedstrijd’ van zeventig kilometer rijden. Onder hen bevindt zich ook de lokale favoriet Ramon Setz.

De Ronde van Geldrop 2024 wordt dit jaar weer door TML Dommelstreek op het prachtige parcours door de straten van Zesgehuchten georganiseerd. Kom langs en moedig de renners aan terwijl ze strijden om de overwinning. Voor meer informatie en de volledige startlijsten, bezoek de website: www.rondevangeldrop.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant