De voorzitter van De Hollandsche Molen bezoekt vandaag de Mierlose standerdmolen. (Foto: Jos Lenssen)
De voorzitter van De Hollandsche Molen bezoekt vandaag de Mierlose standerdmolen. (Foto: Jos Lenssen)

Bezoek van voorzitter De Hollandsche Molen

Algemeen 343 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - Vandaag staat voor de Mierlose Standerdmolen en molen ’t Nupke in Geldrop speciaal bezoek op het programma van Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen. 

Nico Papineau Salm bezoekt honderd molens om aandacht te vragen voor het belang van de molens en de noodzaak voor een goed molenbehoud. De speciale molentour door Nederland doet hij uitsluitend per trein en fiets. Op deze manier neemt hij alvast een voorschot op het 100-jarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023. Hij wil laten zien dat molens nog steeds – na 100 jaar – bij Nederland horen en dat blijft zo in de toekomst.
Papineau Salm gaat bij al zijn bezoeken praten met de vrijwilligers. Persoonlijk contact met de mensen in het veld is heel belangrijk. Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land. Hij wil van de vrijwilligers horen wat de molen voor hen betekent, maar ook voor de plaatselijke bevolking.
De beide molens in Mierlo en Geldrop zijn sinds vorig jaar mei ondergebracht bij een stichting, molenstichting Geldrop-Mierlo. Een stichting die zich inzet om de molens in hun functie te kunnen behouden als cultuur-historisch erfgoed.

Uit de krant