Annejet van der Zijl, een van de bekendste literaire non-fictieschrijvers van ons land, komt naar Geldrop. (Foto: Anja van Wijgerden)
Annejet van der Zijl, een van de bekendste literaire non-fictieschrijvers van ons land, komt naar Geldrop. (Foto: Anja van Wijgerden)

Annejet van der Zijl te gast bij Literair Café Dommeldal

Algemeen 110 keer gelezen

GELDROP - Annejet van der Zijl is zondag 25 september te gast bij Literair Café Dommeldal. De schrijversontmoeting is om 14.00 uur in de Weeffabriek in Geldrop.

Na haar debuut Jagtlust, over de gelijknamige Gooise kunstenaarskolonie publiceerde ze in 2002 Anna, de veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, Van de liefdesgeschiedenis Sonny Boy (2004) gingen inmiddels meer dan 600.000 exemplaren over de toonbank. Het boek verscheen eind 2019 onder de titel The Boy Between Worlds in de VS en is ook daar een bestseller.

In 2010 volgde Bernhard - Een verborgen geschiedenis, over Prins Bernhard, waarop Annejet promoveerde als historica. Het boek werd bekroond met de M.J. Brusseprijs voor het beste journalistieke boek en genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs. Dat laatste gold ook voor Gerard Heineken - De man, de stad en het bier (2014) en De Amerikaanse prinses (2015).

Voor haar totale oeuvre ontving Annejet onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamse Prijs voor de Kunst. In 2020 schreef Annejet het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Haar meest recente boek is Fortuna’s Kinderen (najaar 2021).

Aanmelden kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. Losse kaarten zijn verkrijgbaar voor 12,50 euro (tot 18 jaar: 2,50 euro) - inclusief koffie/thee.

Uit de krant

Uit de krant