Stijn en Stefan hadden geen ruzie. Ze waren niet aan het vechten, maar aan het trainen.
Stijn en Stefan hadden geen ruzie. Ze waren niet aan het vechten, maar aan het trainen.

Oma dacht dat het menens was

Algemeen 12 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - Een vakantieverhaal dicht bij huis. “Als je oma te logeren hebt is het nooit saai”, laat Kaatje uit Geldrop weten. Ze beleefde een mooi avontuur met oma, die dacht dat het menens was.

“Vanwege de voorspelde tropische temperaturen wilde oma al voor dag en dauw naar het bos voor haar dagelijkse wandeling. In plaats van uitslapen in onze vakantie kwamen we al vroeg aan op de parkeerplaats bij het Mierlose bos.” Na veel gekreun bij het uitstappen, stond oma uiteindelijk naast de auto, gewapend met strohoed, stevige stappers en haar inmiddels onmisbare wandelstok.

Uitlaatgassen

“Ze genoot zichtbaar van het zingen van de vogels, maakte wat mopperige kanttekeningen bij het opsnuiven van uitlaatgassen van passerende auto’s en begon het bospad in te lopen.”

Met oma voorop besloten we toch te kijken wat er aan de hand was

En toen gebeurde het: na een paar stappen riep oma met een blik in de verte “daar wordt gevochten.”
Kaatje, verbaasd, ziet dat oma gelijk lijkt te hebben. “Inderdaad kon je afgetekend tegen de eerste zonnestralen tussen de boomstammen door twee mensfiguren met zwaaiende bewegingen zien. Met oma voorop besloten we even te kijken wat er aan de hand was.
Wie moet ik redden? riep oma toen de mannen wat beter in beeld kwamen. Blijkbaar had mijn moeder nog niet de bokshandschoenen gezien die de sporters aan hun handen hadden! En ook niet de muziek gehoord die de twee hadden meegebracht.” Het bleek allemaal mee te vallen. Kaatje: “de training werd even gestopt om oma laconiek te bedanken en haar ervan te overtuigen dat er niemand ‘gered’ hoefde te worden. Trainer Stijn en sporter Stefan zagen de humor er wel van in. En gaven toestemming om op de foto te gaan. Maar na de wandeling zijn we toch nog maar doorgereden naar de opticien om een oogmeting te laten doen.”

Deel je vakantieverhalen

Middenstandsbelangen is op zoek naar leuke vakantieverhalen en vrolijke foto’s. Ga je op vakantie naar een ver land of blijf je dicht bij huis? Er zijn vast leuke anekdotes te vertellen. Extra leuk is het natuurlijk om die verhalen en foto’s te delen met onze lezers. Stuur je vakantie-ervaringen naar redactie@middenstandsbelangen.nl en misschien staan jouw belevenissen binnenkort wel in deze krant.

Uit de krant

Uit de krant