Kersenkoningin Manou en haar hofdames zijn drie dagen het stralend middelpunt tijdens de Mierlose Kersenoogstfeesten. (Foto: Jos Lenssen)
Kersenkoningin Manou en haar hofdames zijn drie dagen het stralend middelpunt tijdens de Mierlose Kersenoogstfeesten. (Foto: Jos Lenssen)

Drie dagen Kersenoogstfeest in Mierlo

Algemeen 1.359 keer gelezen

MIERLO – Ruim drie jaar nadat de derde editie Kersenoogstfeest 2.0 in 2019 plaatsvond kan Mierlo eindelijk weer een weekend lang gaan genieten van één van Mierloos grootste en mooiste evenementen, het Kersenoogstfeest. Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni zal het kersendorp bruisen van de activiteiten en zal Kersenkoningin Manou Van der Linden en haar hofdames Daphne Slegers en Lindy Vervoort stralen.

door Jos Lenssen

Top amusementsavonden, een grootse braderie, kersenpitspugen en een kersenoptocht met een record aantal deelnemers, alle ingrediënten zijn aanwezig voor drie mooie en gezellige dagen. Met man en macht is de enthousiaste commissie van de Stichting Kersenoogstfeest Mierlo inclusief alle Kersepitten de laatste dagen druk in de weer met het opbouwen en inrichten van de gigantische feesttent op het Molenplein. Met name de optredens van de twee absolute toppers Frans Bauer en Jan Biggel op het feestje van de Mierlose Kersenkoningin Manou wordt door velen al maanden naar uitgekeken. Hangt al weken het bordje uitverkocht op de deur voor het optreden aanstaande zaterdag van de sympathieke zanger van het Nederlandse lied Frans Bauer. Voor de vrijdagavond 24 juni, met optredens van zanger Kafke, de Lampegastuh, DJ Wilbert Pimans én Jan Biggel zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar op www.helmondticket.nl of bij Intertoys Mierlo.

Fietstocht
Op zaterdagmiddag 25 juni is er voor de liefhebbers een leuke fietstocht van 25 kilometer uitgezet. De starttijd is tussen 12.00 en 13.00 uur op het Molenplein. Gedurende de tocht is er ook nog een quiz, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Deelname is gratis.

Optocht Kersenoogstfeest
Later op de zaterdagmiddag vanaf 17.30 uur zal de Kersenoptocht door het dorp trekken. Met meer deelnemers dan ooit tevoren. Diverse muziekverenigingen zoals, de Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen, de Jeroen Bosch Scoutingband en de Hofkapel uit Stiphout zullen zorgen voor de muzikale noot. Een mooie stoet van oldtimers zal passeren met de oud-Koninginnen en hun hofdames, de burgemeester en voor de kinderen diverse Disneyfiguren. De kinderen langs de route kunnen zich nu al verheugen op een lekker ijsje en snoepje. Ook de oude brandweerwagen van Mierlo uit 1973 zal haar opwachting maken evenals de door maar liefst zes paarden getrokken bierwagen van Bavaria. Uiteraard ontbreken Kersenkoningin Manou en haar hofdames Daphne en Lindy niet in de bonte stoet die door Mierlo zal trekken. Een zeer gevarieerde optocht welke om 17.30 vanaf het Molenplein zal vertrekken en vervolgens door de Margrietstraat, Kerkstraat, Bisschop van Mierlostraat (langs Bethanië) via de Markstraat weer zal terugkeren op het Molenplein. Oude tijden herleven in Mierlo.

Kersmis en braderie
Na twee dagen meer in de festivalsferen te zijn geweest, is er op zondag 26 juni weer aandacht voor tradities en plaatselijke artiesten. Vanaf 10.00 uur zal een grote braderie van ruim 100 kramen staan opgesteld in de Dorpsstraat, met voor ieder wat wils. Om 10.30 uur zal de Kersmis in de feesttent plaatsvinden die zal worden voorgegaan door Pastor Jansen. Samen met Harmonie St. Lucia, De Kersenlanders en de Mierlose koren verzorgt hij een eucharistieviering die met recht heel speciaal genoemd mag worden.

Na een bezoekje aan de braderie of Kersmis zal er vanaf 12.00 uur een non-stop muziekprogramma zijn van optredens in de feesttent op het Molenplein in het centrum van Mierlo. Uiteraard ontbreekt het traditionele Kersenpitspugen niet op de afsluitende dag van het driedaagse Kersenoogstfeest. Een zeer gevarieerd evenement voor jong als oud dat zondag gratis te bezoeken zal zijn.

Uit de krant