(Foto: Piet Jacobs)
(Foto: Piet Jacobs)

Op zoek naar de roofridder van Kapellerput tijdens wandeling IVN

Algemeen 207 keer gelezen

HEEZE - Wie kent nog de spannende geschiedenis van de roofridder die ervoor gezorgd heeft dat bij Kapellerput een kapel zomaar in de diepte verdween? Op die plaats is nu nog steeds een gat gevuld met water.

Een mooi verhaal, maar een IVN-wandeling bij Kapellerput is toch vooral een wandeling door het beekdal van de Sterkselse Aa.
Natuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken bij deze publiekswandeling op zondag 21 april. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van het conferentiecentrum. Deelname is gratis. Het gebied van Kapellerput is  Brabants landschap van zo’n 25 hectare met naaldbos van de arme zandgrond, dat langzaam omgevormd wordt tot een meer natuurlijk gemengd bos van naald- en loofhout met een heideveld, een beekdal, stuifduinen en een aantal vennen.

Meanderend beekje

Wat dit gebied bijzonder maakt is de Sterkselse Aa, een sterk meanderend beekje dat richting het kasteel loopt. In het voorjaar kunnen verschillende koppeltjes ijsvogels worden gespot. Boven het water van de beek vliegt de bosbeekjuffer en de weidebeekjuffer. De vegetatie is hier zeer interessant. De aanwezigheid van deze laaglandbeek zorgt regelmatig voor verrassingen. Het kan zo maar zijn dat je plotseling oog in oog staat met de roze winterpostelein. De dynamiek van een laaglandbeek zorgt ervoor dat er altijd wel ergens iets onverwachts kan gebeuren. Ook de vele kronkels zorgen dat we steeds andere leefomstandigheden tegenkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant