De nieuwe gildeleden met uiterst rechts Math van Knippenberg. (Foto: Jos Lenssen)
De nieuwe gildeleden met uiterst rechts Math van Knippenberg. (Foto: Jos Lenssen)

Zes nieuwe leden Gilde Sint Sebastiaan

Algemeen 839 keer gelezen

MIERLO - Dat zijn naam na vijf voltreffers afgelopen zaterdag kan worden toegevoegd op het zilveren Oranje Wisselschild, vanwege het winnen van de onderlinge wedstrijd op Koningsdag, vond Math van Knippenberg Regerend Deken van gilde Sint Sebastiaan natuurlijk prachtig. Een ongetwijfeld nog mooier moment voor de scherpschutter was enkele uurtjes eerder, toen hij zes nieuwe leden officieel binnen Mierloos tweede oudste gilde Sint Sebastiaan mocht installeren.

door Jos Lenssen

In korte tijd zes nieuwe gildebroeders en gildezusters gelijktijdig mogen installeren is uniek te noemen. Zeker tegenwoordig, nu nieuwe aanwas voor welk gilde dan ook niet zo vanzelfsprekend is. 

Unaniem aangenomen

Het Mierlose gilde was dan ook in de wolken toen tijdens de maandelijkse vergadering de zes kandidaat gildeleden Dennis Nelemans, Roel Manders, Jeroen van der Sommen, Jorg Kramer, Ilse Essers en Anneke Vermeer na stemming unaniem waren aangenomen. Daarbij opgeteld dat ook de huidige Koning Monique Vennix nog maar kort officieel lid is van het gilde, is het niet vreemd dat het actieve en enthousiaste gilde super blij is met de flinke uitbreiding van het aantal actieve leden.
Voordat het zover was dat het zestal afgelopen zaterdag de eed van trouw mocht afleggen, de hoed en de sjerp kregen overhandigd, en volgens goede traditie het penantegeld van 2,50 euro per persoon moest afdragen, volbracht het zestal allen met goed succes hun proeftijd van minimaal een half jaar. Dat betekende ook dat zij direct al mee mochten doen met het schieten om het Oranje Wisselschild tijdens Koningsdag.

Opening seizoen

Het schieten om het Oranje Wisselschild vind al jaren plaats op Koningsdag en is voor de gilden Sint Sebastiaan en het bevriende andere gilde uit Mierlo, Sint Catharina en Sint Barbara de opening van het seizoen.
Twintig gildeleden stonden op de schietlijst. Met nog één schutter te gaan tijdens de vijfde schietronde stonden vier deelnemers met elk vier voltreffers genoteerd, en leek onderling kampen de beslissing te moeten brengen. Leek, want nummer 18 op de deelnemerslijst Math van Knippenberg schoot tot grote verrassing voor een vijfde achtereenvolgende keer raak. Door de honderd procent score werd hij uitgeroepen tot winnaar van het Oranje Wisselschild .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant