Vendelgroet tijdens opening Koningsdag 2024 in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)
Vendelgroet tijdens opening Koningsdag 2024 in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)

Mierlo kleurde oranje

Algemeen 391 keer gelezen

MIERLO - Koningsdag begon in Mierlo met wisselend een buitje en heerlijke zonnestralen. Al bij al zou het een geslaagde dag worden met opvallend veel oranje op het Molenplein, de nieuwe locatie van het Koningsfeest waar vooral de jeugd de hoofdrolspelers waren.

door Jos Lenssen

Zoals inmiddels een goede traditie werd de Koningsdag in Mierlo officieel geopend met een toespraak door burgemeester Jos van Bree en een woordje door Annie Berkers van Heemkundekring Myerle die een en ander vertelde over de historie van de brandweer in Mierlo. Niet toevallig omdat even later Erik van der Linden de eer had het 25ste schildje op de Meiboom te onthullen. Aansluitend sprak collega brandweerman Luciën van den Heuvel de enkele honderden bezoekers op het Molenplein toe en dankte de Heemkundekring Myerle voor de medewerking voordat de brandweer nog een mini demonstratie verzorgde.

Vendelgroet

Als afsluiting van de officiële opening van Koningsdag 2024 in Mierlo kwamen de vendeliers van Gilde Sint Sebastiaan op zaterdagochtend nog in actie. Zij brachten een vendelgroet voor Koning Willem Alexander, burgemeester Jos van Bree en de Koningen van beide Mierlose Gilden. Evenals Sint Sebastiaan verleende ook Gilde Sint Catharina en Sint Barbara haar medewerking en ook de muzikanten van Orkest Frisse Wind en het Groot Orkest van Mierlo Music in harmony die de muzikale opening en afsluiting voor hun rekening nam

Oranje schild

Terwijl in de Weeffabriek in Geldrop de bijeenkomst voor Koninklijk gedecoreerden uit Geldrop en Mierlo plaatsvond, stroomde in Mierlo het Molenplein zo rond middag al redelijk vol met vooral jeugdige deelnemers aan de diverse Oranje activiteiten georganiseerd door het plaatselijke Oranje comité. Geslaagde activiteiten, zoals ook de jaarlijkse schietwedstrijd om het Oranje schild met deelname van beide Mierlose Gilden, een geslaagde middag genoemd mag worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant