Mari de Bijl vertelt over zijn ervaringen in het bestuur van Waterschap de Dommel.
Mari de Bijl vertelt over zijn ervaringen in het bestuur van Waterschap de Dommel.

Een jaar in het waterschapsbestuur

Algemeen 260 keer gelezen

HEEZE - In het warmste jaar ooit, het droogste jaar ooit en het natste jaar ooit (allemaal 2023) heeft de groene oud-boswachter Mari de Bijl uit Heeze, meegedraaid in het bestuur van Waterschap de Dommel.

Na zijn pensionering wil hij nog graag iets voor de natuur betekenen en water is de basis onder alle natuur. Na spannende verkiezingen waarbij de BBB groot werd en ook de Partij voor de Dieren voor het eerst op de kieslijst stond, bleef Water Natuurlijk waarvoor Mari op de lijst stond, de grootste partij met zeven zetels. Mari gaat deze avond vertellen over de zaken waar hij mee geconfronteerd wordt. Hoe politiek is een Waterschap? Hoe moet je omgaan met je tuin in tijden van droogte? Veel mensen weten niet dat de RWZI’s (rioolwaterzuiveringsinstallaties) ook beheerd worden door de waterschappen. Maar hoe haal je drugs- en medicijnresten uit het water? Waar liggen de raakvlakken tussen waterbeheer en natuur? Waarom mogen dode bomen vaak niet blijven liggen in een beek?
In 2027 moeten we aan de Europese Kader Richtlijn Water voldoen. Gaat dat lukken? Hoe schoon is ons water nu al? Om ook omtrent al deze vragen meer inzicht te krijgen vertelt na de pauze Nick Jeurissen, beheerder bij het Brabants landschap van de beheerregio Zuidoost, over de uitdagingen voor de natuur in Brabant.

De lezing is donderdag 28 maart van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Heeze in Dorpshuis ‘t Perron. Kaartjes kosten drie euro voor leden, vijf voor niet-leden. Aanmelden en meer informatie: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant