Groot aanbod van attracties tijdens Koningsdag in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)
Groot aanbod van attracties tijdens Koningsdag in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)

Koningsfeesten Mierlo op het Molenplein

Algemeen 1.083 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - Nederland maakt zich op voor de viering van Koningsdag komende zaterdag. In Geldrop organiseert Stichting De Drie Harten Kinderkoningsdag met traditionele activiteiten op het terrein aan de Kervel. 

In Mierlo is het vooral te doen op en rond het Molenplein, de nieuwe locatie waar de oranje festiviteiten zich zullen afspelen georganiseerd door het Oranje comité Mierlo. Die hebben een programma met een vrijmarkt, oud-Hollandse spelletjes, de speciale attractie Disney Flyer, muziek, diverse optredens. Volop vermaak zaterdag vanaf 11.00 uur op het feestterrein in hartje Mierlo. Ook kan men die dag een bezoekje brengen aan de Standerdmolen gelegen aan de Dorpsstraat.
Rode draad tijdens de feestelijke dag zijn onder andere de kindervrijmarkt op het plein en de kofferbakmarkt die een aparte plek heeft op het feestterrein en waarvoor men zich vooraf bij het Oranje comité per e-mail (oranjecomitemierlo@gmail.com) dient aan te melden. Vanuit de kofferbak van de auto mogen mensen hun spullen verkopen. De verkoopwaar moet in een kofferbak passen en is het alternatief voor de traditionele vrijmarkt. Ingang voor de kofferbakmarkt op het feestterrein ligt aan de Hertenkampstraat.

Groot aanbod van attracties

Tijdens Koningsdag 2024 nieuwe attracties met de Disney Flyer speciaal voor de kleine bezoekers, oud-Hollandse spelen, springkussen, een team van schminkers en onder andere het beschilderen van Happy Stones. Vanaf het grote podium van 11.00 uur tot 18.00 uur muziek van DJ Joep. Om 13.00 uur verzorgt het team van Luci’s Zumba Mierlo op het podium een demonstratie en een uurtje later krijgen ook de aanwezigen de mogelijkheid het Zumba-dansplezier te beleven tijdens de Mierlose Koningsdag op het Molenplein. Verder tussen twaalf en vier uur goochelen en magie door Leo Smetsers. Zoals vanouds alles gratis toegankelijk voor alle kinderen en volwassenen, met uitzondering van de grote attractie de Disney Flyer.

Meiboom

Tijdens de Koningsdag op het Molenplein in Mierlo ook volop gelegenheid voor een hapje en drankje. Het einde van de Mierlose Oranjedag voor de kinderen staat gepland om vijf uur in de middag. Voor meer informatie over de Koningsdag 2024 in Mierlo, neem dan een kijkje op de Facebook pagina van het Oranje comité Mierlo. Voordat de Oranje dag begint zal om 10.00 uur op het Molenplein de Meiboom worden onthuld en zal burgemeester Jos van Bree de aanwezig toespreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant