De hernieuwde eed van trouw aan het kerkelijk gezag in de persoon van pastoor Sjef van der Maazen.
De hernieuwde eed van trouw aan het kerkelijk gezag in de persoon van pastoor Sjef van der Maazen.

Sint Jorisgilde Heeze viert patroonsdag

Algemeen 194 keer gelezen

HEEZE - Het Sint Jorisgilde Heeze vierde zaterdag haar patroonsdag. Traditiegetrouw werd er begonnen met een H.Mis in de parochiekerk van Sint Martinus.

Na de mis was er de hernieuwde eed van trouw, aan het kerkelijk gezag in de persoon van pastoor Sjef van der Maazen. Tevens werden de nieuwe Konings, en de Koningsdeken mantels gepresenteerd. Aan het schieten voor de nieuwe Prins van het gilde deden Alissa, Savina en Thijn Rooijakkers mee. Thijn moest zijn titel verdedigen. Na het 43e schot kwam de Prinsenvogel naar beneden. Thijn had zijn titel met succes verdedigd. Hij werd geïnstalleerd als Prins voor het jaar 2024. Alissa en Savina kregen een leuke waardebon.
Daarna startte het schieten om de Sint Joris wisselbeker. Na een spannende strijd haalde Ina Verest het laatste stukje van de houten vogel naar beneden. Vervolgens werden er een aantal prijzen verschoten met het groot en klein gildegeweer. Ina Verest won bij het groot geweer voor Arjen Gijsbers en Jordi Rooijakkers. Bert Gijsbers won met klein geweer voor Willy Verest en Wilbert van der Burgt. In de avond was er nog een quiz met vragen over Heeze en het gilde, deze werd gewonnen door Susanne Nuijts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant