Bij een eerdere actie voor gratis boompjes was de belangstelling enorm. (Foto: Margot Klaren)
Bij een eerdere actie voor gratis boompjes was de belangstelling enorm. (Foto: Margot Klaren)

IVN deelt gratis boompjes uit

Algemeen 466 keer gelezen

GELDROP - IVN Geldrop gaat tweede paasdag Paasdag gratis jonge bomen en struiken uitdelen in het kader van Plan Boom. Vanaf 13 uur kun je hiervoor maandag terecht bij natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. 

In de afgelopen natte decembermaand hield IVN Geldrop plantgoed over van de tweede uitdeelactie in het kader van Plan Boom (10 miljoen extra bomen planten in Nederland, waarvan 1 miljoen in Brabant). Dat is ingekuild en wordt opnieuw aangeboden tijdens de Landgoeddag, die van 13 tot 16 uur plaatsvindt in het kasteelpark. Het advies is op tijd te komen want op is op (en reserveren is niet mogelijk). Ze geven (om te beginnen) per huishouden één plant weg aangezien ze veel belangstelling verwachten.
Plan Boom leverde negen soorten inheemse planten die insecten, vogels en eekhoorns lokken. Het betreft de wilde liguster, hondsroos, wegedoorn, veldesdoorn, lijsterbes, sporkehout (vuilboom), Gelderse roos, inlandse vogelkers en hazelaar. Van alle soorten zijn nog exemplaren leverbaar, in totaal zo’n 250 stuks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant