Plonie de Baar geeft de minicursus over vele aspecten van De Dommel. (Foto: Margot Klaren)
Plonie de Baar geeft de minicursus over vele aspecten van De Dommel. (Foto: Margot Klaren)

Minicursus over Kleine Dommel bij IVN Geldrop

Algemeen 322 keer gelezen

GELDROP - De Kleine Dommel nu, vroeger en in de toekomst: een verrassend beeld van de beek geeft natuurgids en waterexpert Plonie de Baar tijdens een minicursus vol afwisseling bij IVN Geldrop.

Na een theorieles op 27 juni om 20.00 uur volgen excursies op zondag 2 en 9 juli, van 9.30-12.30 uur. Inschrijven kan tot 17 juni. De Kleine Dommel is een belangrijke groene verbindingszone voor allerlei dieren en planten. Wat zijn de kenmerken van een beekdal? Hoe raakt het water vervuild en wat zijn de gevolgen?
Antwoorden op bovenstaande vragen krijgen de cursisten tijdens de theorieles op dinsdag 27 juni. Op zondag 2 juli volgt een excursie waarbij observaties een nieuwe kijk op de beek geven. Tijdens de excursie op 9 juli ontdekken cursisten meer bijzonderheden wanneer ze met proefjes de waterkwaliteit van de Kleine Dommel onderzoeken. De resultaten worden meteen besproken bij de afsluiting en evaluatie in De Paardestal. Aanmelden voor 17 juni bij Petra Siemons, 06-28810720 of cursussen.ivn@gmail.com. Voor meer informatie zie www.ivn.nl/geldrop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant