Ontdek het plezier van samen muziek maken bij Mierlo Music in Harmony. (Foto: Pdfgrafie)
Ontdek het plezier van samen muziek maken bij Mierlo Music in Harmony. (Foto: Pdfgrafie)

Lekker samen muziek maken

Algemeen 650 keer gelezen

MIERLO - Op zondag 2 april is de eerste repetitie van Nieuw Talent Orkest Primo Passo in Mierlo. Volwassenen zonder muzikale ervaring of kennis kunnen een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. Voor dit initiatief van Mierlo Music in harmony hebben zich al enthousiaste nieuwe muzikanten aangemeld en er kunnen nog meer bij.

Magda Dreverman van Mierlo Music in harmony over dit bijzondere initiatief: “Wij beleven zelf heel veel plezier aan onze hobby en we laten anderen dat ook graag ervaren. Dus voor iedereen die altijd al de droom had om nog eens muziek te gaan maken is dit dé kans. Tegelijkertijd is het een mooie opstap voor mensen die jaren geleden zijn gestopt met muziek maken en dat weer willen oppakken”. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende instrumenten: fluit, klarinet, trompet, bariton, trombone, alt- en tenorsaxofoon en verschillende soorten slagwerk.

Nieuw Talent Orkest
Nieuw Talent Orkest is een initiatief van de Friese dirigent en musicus Guus Pieksma. Het begon zes jaar geleden bij de fanfare in Stavoren. Ouders van leerlingen vroegen of zij ook niet eens een instrument mochten uitproberen. Het werd een succes en andere verenigingen startten ook een Nieuw Talent Orkest. Het heeft inmiddels in het hele land al veel nieuwe muzikanten opgeleverd die nu samenspelen in opleidingsorkesten óf zich hebben aangesloten bij de verenigingen.
Deelnemers aan Nieuw Talent Orkest gebruiken een instrument en lessenaar van de vereniging. Alle instrumenten liggen klaar op de eerste repetitie. Dreverman: “We vragen mensen altijd of ze een voorkeur voor een instrument hebben. Vaak is dat zo. Dan reserveren we dat instrument. Mensen die geen voorkeur hebben kunnen op de eerste repetitie een instrument kiezen. Daarin adviseren we ze dan natuurlijk”. Dreverman kijkt erg uit naar de eerste repetitie: “We zijn er zelf om de nieuwe muzikanten zoveel mogelijk te helpen. Dat doen we bij alle tien repetities trouwens. Als afsluiting van het project organiseren we een feestelijk concert met onze vereniging.”

Informatie en meedoen
Nieuw Talent Orkest in Mierlo start zondag 2 april om 15.30 uur. Daarna negen keer op zondagochtend van 10.30 tot 12.30 uur in ‘t Loesje in Mierlo. Kosten 125 euro per persoon voor het hele project, inclusief leeninstrument en lesmap. Neem voor meer informatie contact op met Magda Dreverman, telefoon 0492-662084 of email info@mierlomusic.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant