Afbeelding

Twee korfbalteams Heeze zaalkampioen

Algemeen 86 keer gelezen

HEEZE – Twee teams van korfbalvereniging Eymerick uit Heeze zijn dit weekend kampioen geworden. Zowel de D1 als B1 wist de kampioenswedstrijd te winnen.

De beurt was eerst aan het jongste korfbalteam. In feite was de D1 al kampioen, maar bij winst op SDO D3 zouden zij alleen aan kop komen en door niemand meer in- of bij te halen zijn. Mark had zijn team goed voorbereid en ze begonnen dan ook prima aan de wedstrijd. Het veldspel was prima en duidelijk verder gevorderd dan dat van SDO. Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel, maar daarna was Eymerick absoluut niet meer te stoppen en de Veldhovenaren kwamen er totaal niet aan te pas. Daarnaast gaf Eymerick echt niets weg.
Het resultaat was een hele dikke winst: 23-0. Daarna kon een klein feestje gevierd worden en kregen alle spelers en coach een dik verdiende medaille. Het team heeft laten zien dat ze echt een team zijn en dat ze echt willen leren.

Spannender
Daarna moest de B1 aan de bak. Toevallig speelden ook zij tegen SDO. Deze wedstrijd was wat spannender, maar ook nu was de ploeg uit Heeze beter. Met name Mark was niet te stoppen en scoorde de ene na de andere goal. SDO had met regelmaat een prima antwoord, maar Eymerick was effectiever. Beide ploegen gingen rusten met een 10-5 stand.
In de tweede helft stond de verdediging van Eymerick als een huis. Ze zaten er bovenop en aanvallend kwamen de Veldhovenaren er niet meer doorheen. Ze wisten de korf nog maar één keer te vinden. Aanvallend ging het bij Eymerick ook wat minder lopen. Ze maakten hun kansen minder goed af en waren de bal veel sneller kwijt. Maar toch wisten ze de voorsprong wat verder uit te breiden en werd de wedstrijd gewonnen met 14-6. En dat was genoeg om niet meer voorbijgestreefd te kunnen worden door de andere ploegen in de poule. Na de wedstrijd werden ook zij gehuldigd en beloond met een medaille.
Ook de andere teams, Eymerick A1 en S1, zijn ook nog volop in de race om het kampioenschap.

Afbeelding

Uit de krant