Simpel Zat, de enige koper blaasband uit Mierlo, wil zich laten zien en horen. (Foto: ibgfotografievideo)
Simpel Zat, de enige koper blaasband uit Mierlo, wil zich laten zien en horen. (Foto: ibgfotografievideo)

Muziek en plezier bij Simpel Zat

Algemeen 1.389 keer gelezen

MIERLO -  “Het aantal bandleden mag niet meer zijn dan zestien, want anders past het allemaal niet aan de grote stamtafel. Simpel Zat”, aldus het muzikale trio Sjoerd, Ruud en Toon. Ruim elf jaar geleden de initiatiefnemers van de enige koper blaasband uit Mierlo met de even ludieke als toepasselijke naam Simpel Zat.

door Jos Lenssen

Aangeschoven tijdens zomaar een willekeurige repetitie op de vaste maandagavond dan is al snel duidelijk waar de sterke kanten liggen van het gezelschap dat louter uit mannelijke muzikanten bestaat. Toeval alleen maar mannen met koperen- of slaginstrumenten? “Neen, één van de weinige regels om toe te treden tot de band luidt: ‘Zonder lid, géén lid’. En dat al ruim elf jaar”, aldus Sjoerd Overwater, de ‘muzikale lijder’, zoals de man van de kleine trom zich op ludieke wijze profileert.
De oprichting van de koperen blaasband gaat terug naar de Seniorenmiddag van de Kersepit in 2011 als Ruud Gerrits en Sjoerd Overwater na het stoppen bij de bands de Bolblazers en Blacknote samen aan de praat raakten en al spoedig Toon Raaijmakers wisten over te halen mede de schouders onder een nieuw op te richten blaasband te zetten. Een naam was zo gekozen, Simpel Zat. Shirts met de ludieke naam, jaren eerder bedacht door Cor Knippenberg, lagen namelijk nog in de kast uit de periode een tiental Kersepitten zomaar voor de lol een clubje trompettisten hadden opgericht.
“Ons eerste optreden met Simpel Zat, dat toen bestond uit slechts acht bandleden, was tijdens de gouden bruiloft van de ouders van Ruud Gerrits. Niet te vergelijken met hetgeen we na elf jaar aan kwaliteiten hebben. Maar zeker wel zo leuk”, aldus Toon, samen met Ruud en Sjoerd sinds de oprichting op 1 oktober 2011 het dagelijks bestuur vormend.

Duitsland en Bolhoedjes
De muzikale lat bij Simpel Zat ligt op een bepaalde hoogte en blijkt ook uit de diverse prijzen die pronken in het clubhuis. Ze kunnen ook vol trots terugkijken op de keren dat de Mierlose band op d’n elfde van d’n elfde optrad in het Duitse Köln of voor tweeduizend bezoekers de pannen van het dak speelde bij de Eindhovense Bolhoedjes. Ook de vier keer dat Simpel Zat hun eigen 11-11 Party organiseerdee in Mierlo staan hoog aangeschreven binnen de band die gezamenlijk jaarlijks de agenda samenstellen. “Gaan we wel of niet ergens spelen, alles bepalen we samen”, aldus de oprichters van de band die op zoek is naar nieuw muzikaal bloed. Enthousiaste mannen met ervaring op de schuiftrombone, bariton en/of trompet heeft de voorkeur. Voor informatie: www.simpelzat.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant