Stoepkrijten met IVN en Bibliotheek Dommeldal. (Foto: Margot Klaren)
Stoepkrijten met IVN en Bibliotheek Dommeldal. (Foto: Margot Klaren)

Stoepplantjes zoeken en stoepkrijten

Algemeen 205 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Dommeldal activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.  

Stoepplantjes zijn kleine helden. Ze overleven tussen straatstenen en stoepranden terwijl wij gewoon om en over ze heen lopen en honden ze nat plassen. Al die plantjes zijn belangrijk in steden en dorpen. Ze helpen veel kleine beestjes aan voedsel. We mogen er dus best wat meer aandacht voor hebben. Daar gaan de bieb en IVN wat aan doen. 

Geldrop en Mierlo

In Geldrop staan IVN natuurgidsen op woensdag 12 oktober klaar, in de bibliotheek in Mierlo staan natuurgidsen klaar op 5 oktober. Zij vertellen interessante weetjes over die sterke stoepplanten. Daarna ga je met je telefoon of een iPad van de bieb op pad om in groepjes te zoeken naar stoepplantjes.
Per groepje gaat een begeleider van IVN mee. Die helpt je de naam te achterhalen van gevonden plantjes. Vervolgens schrijf je met stoepkrijt de naam bij het plantje. Je mag er extra krijtversieringen bij tekenen. Dan maak je een foto.

Aanmelden

Deze activiteit is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Maar als je 6 of 7 bent en ook mooi kunt krijten, mag je ook meedoen. Ben je lid van de bieb of IVN? Dan kost het drie euro, anders vijf euro. Kaartjes bestellen kan via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant