Niek Engbers met zoon Rune achterop. Fietsend door Brabant richting Zeeuwse kust.
Niek Engbers met zoon Rune achterop. Fietsend door Brabant richting Zeeuwse kust.

‘Geweldig om op de fiets je land te doorkruisen’

Algemeen 85 keer gelezen

MIERLO – “We hebben een prachtige tocht gehad. Geweldig om op de fiets je land te doorkruisen.” Niek Engbers was vorige week op vakantie. Met zijn zus Hester, haar zoon Chris, zus Marieke en neef Mees ging Niek vanuit woonplaats Mierlo naar de Zeeuwse kust. Met zoon Rune achterop.

door Martin de Bruijne

“Het idee is ontstaan bij m’n zus Hester”, blikt Niek terug. Haar man moest nog een week werken, haar dochter ging op paardrijkamp. “Ze wilde die week iets leuks doen met haar zoon Chris. De man van tante Marieke moest ook nog werken. “Enkele dagen later hoorde ik van dit plan. Ik sloot graag aan, want mijn vrouw moest ook nog een weekje werken voordat haar vakantie begon. Rune is in juli zes geworden en zou bij mij achterop gaan.”

Eindpunt van Nederland

De fietstocht zou richting Zeeland gaan. “Geliefde provincie en de route door Brabant sprak ons ook aan. De zee is toch een soort van ijkpunt/eindpunt van Nederland.”
De fietsvakantie is uitstekend bevallen. “We hebben een prachtige tocht gehad. Alles via het geweldige knooppunten netwerk, waardoor je de drukte mist en voornamelijk op de echte fietspaden in het buitengebied zit. Klein nadeel: je moet soms echt van je route afwijken omdat je met name verder richting het westen echt geen horeca gelegenheden tegen komt om wat te drinken of te eten.”

Fietsen gewoon prettig. De zon, de wind in je gezicht en trappen maar

Docent en voormalig gemeenteraadslid Engbers: “We vonden het geweldig om zo je land te doorkruisen. Leuk om zo echt veel meer topografisch zicht te krijgen. Als mensen nu enkele plaatsnamen noemen dan weet ik waar dat ligt en achter welke dorpen. Dat besef heb je echt minder met de auto.”

Mooie stukjes natuur

“Daarnaast is fietsen gewoon prettig. De zon, de wind in je gezicht en trappen maar. We hebben super veel lol gehad en we worden allen ook gewoon blij van mooie stukjes natuur. Door mooie dorpen als Oirschot en Ulvenhout fietsen is ook aangenaam.”
Overnachten was een klein avontuur op zich. “We sliepen bij Vrienden Op de Fiets. Particulieren die hun huis voor een klein bedrag ter beschikking stellen. Zo aten en sliepen we in Dongen bij een ouder echtpaar in hun huis en in Rilland-Bath bij mensen in huis en mochten Rune en ik in de camper.”

Alles is goed gegaan, absoluut voor herhaling vatbaar

Vorige week maandagochtend vertrok het gezelschap in Mierlo. “Woensdagmiddag lagen we aan het strand in Oostkapelle. Alles is goed gegaan. Zelfs de lekke band in hartje Breda werd binnen twintig minuten geplakt door Hester met hulp van een bak water van een inwoner”, vertelt Niek lachend. De eerste fietsvakantie in eigen land smaakt naar meer. “Het was supergezellig, absoluut voor herhaling vatbaar.” 

Deel je vakantieverhalen

Middenstandsbelangen is op zoek naar leuke vakantieverhalen en vrolijke foto’s. Ga je op vakantie naar een ver land of blijf je dicht bij huis? Er zijn vast leuke anekdotes te vertellen. Extra leuk is het natuurlijk om die verhalen en foto’s te delen met onze lezers. Stuur je vakantie-ervaringen naar redactie@middenstandsbelangen.nl en misschien staan jouw belevenissen binnenkort wel in deze krant.

Maandagmorgen vertrokken in Mierlo, woensdagmiddag waren ze in het Zeeuwse Oostkapelle.

Uit de krant

Uit de krant