Bezorgershof in Geldrop. Woningen en een parkeerkelder zien ondernemers niet zitten. (Foto: Micle de Greef)
Bezorgershof in Geldrop. Woningen en een parkeerkelder zien ondernemers niet zitten. (Foto: Micle de Greef)

Geen parkeerkelder Bezorgershof

Algemeen 516 keer gelezen

GELDROP-MIERLO – Er komt geen parkeerkelder op het Bezorgershof in Geldrop. Een meerderheid van de gemeenteraad in Geldrop-Mierlo ziet een parkeerkelder daar zeker niet zitten en er hoeft dus ook geen onderzoek naar gedaan te worden.

door Martin de Bruijne

De gemeenteraad besprak vorige week het Toekomstperspectief Centrum Geldrop. In dat plan gaat het onder meer over woningbouw in het centrum. Geldrop-Mierlo krijgt van het Rijk bijna acht miljoen euro om binnen tien jaar achthonderd woningen te bouwen. In het centrum zijn verschillende plekken hiervoor in beeld, waaronder het terrein waar het oude postkantoor staat. Een plan is om het Bezorgershof te bebouwen met woningen en een parkeerkelder te realiseren. En die parkeerkelder is een slecht plan, vinden meerdere partijen. D66, VVD en DGG kwamen met een wijzigingsvoorstel om de parkeerkelder bij voorbaat al te schrappen. 

Laden en lossen

Ondergronds parkeren maakt de prijzen voor de te bouwen woningen hoger en de aanleg van een parkeerkelder zorgt voor meer verkeersbewegingen in de Langstraat. “Ook het laden en lossen van de winkels zal meer vanuit de Langstraat gaan gebeuren, hetgeen tot meer verkeersonveilige situaties zal leiden”, stellen de drie partijen. Aangezien ook de ondernemers en de pandeigenaren aan de Korte Kerkstraat tegen een parkeerkelder zijn heeft het geen zin dat plan te onderzoeken. “Om de snelheid in de uitvoering van de plannen erin te houden, is het daarom van belang dat er in een vroegtijdig stadium duidelijkheid is dat het realiseren van een parkeerkelder aan de Bezorgershof niet gewenst is.”
Ton van Happen(D66) maakte tijdens de raadsvergadering duidelijk dat een plan voor een parkeerkelder bezwaren oplevert en dus vertraging.

Onderzoek afwachten

Wethouder Marc Jeucken wilde een mogelijke parkeerkelder wel meenemen in de komende visie op mobiliteit en parkeren. “Voorafgaand de opties al beperken, dat beperkt een goede integrale afweging.” Jeucken wil eerst het parkeeronderzoek afwachten. Dat onderzoek moet in mei of juni gereed zijn.
De wethouder probeerde de gemeenteraad ook te overtuigen dat er nog geen concreet plan is. “Er komt eerst een onderzoek naar de parkeerbehoefte. Nu is nog absoluut geen sprake van een parkeergarage.”
Niet alle partijen willen op voorhand al definitief nee zeggen tegen een parkeerkelder. CDA, DPM en Samen stemden tegen het wijzigingsvoorstel om een parkeerkelder op voorhand uit te sluiten. Een ruime meerderheid van vijftien raadsleden steunde het amendement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant