De wieken van de Mierlose Standerdmolen in de Herinneringsstand. (Foto: Jos Lenssen)
De wieken van de Mierlose Standerdmolen in de Herinneringsstand. (Foto: Jos Lenssen)

Een Doodgewoon Samenzijn in Mierlo

Algemeen 153 keer gelezen

MIERLO - Op dinsdagavond 2 november, de dag van Allerzielen, zal in Mierlo het kleinschalige evenement Een Doodgewoon Samenzijn plaatsvinden. Voor de negende keer is de organisatie van het evenement, waar wordt stil gestaan bij de dood, in handen van de Mierlose Bernadette Goedhart-Panken. 

door Jos Lenssen

Het is een activiteit waaraan kan worden deelgenomen door zowel jong als oud. Naast een korte wandeling door Mierlo zullen verdere activiteiten zich vooral afspelen in de molen op het Molenplein in het centrum van Mierlo. 

‘Momenten om herinneringen op te halen aan hen die je zo dierbaar zijn’

“Een Doodgewoon Samenzijn is hét moment om stil te staan bij de dood maar ook belangrijk om het leven te vieren. Vooral in andere werelddelen wordt met Allerheiligen en Allerzielen op een ceremoniële, bijna feestelijke, manier stilgestaan bij de dierbare overledenen. Momenten om herinneringen op te halen aan hen die je zo dierbaar zijn. Samen met anderen zaken als pijn, gemis, verdriet en boosheid beleven. Je emoties delen”, aldus Bernadette aan de vooravond van het evenement dat ook in Mierlo steeds meer aandacht krijgt.
Evenals voorgaande edities wordt het Doodgewoon Samenzijn 2021 opgeluisterd met mooie activiteiten, zoals tijdens de rondgang door Mierlo. Er zal gezongen worden mevrouw De Koning, wordt een tussenstop gemaakt bij de plaatselijke Bruna, die de etalage rondom het thema heeft ingericht.
Ook zullen er onderweg kunstwerken worden bekeken en foto’s die werden gemaakt tijdens eerdere edities. “Wandelen, herinneren en beleven”, zoals Bernadette het zo mooi omschrijft. Ook bestaat de mogelijkheid om van 16.15 tot 17.15 uur en van 18.45 tot 19.45 uur een ster te hangen in de speciale Herinneringsboom die staat opgesteld in de Mierlose Standerdmolen op het Molenplein. Daarnaast kan er een kleurplaat worden ingekleurd, kleurplaten af te halen bij Bruna Mierlo.
Van 17.30 uur tot 18.45 uur kan men deelnemen aan de wandeling door Mierlo. Start is bij molen op het Molenplein in het centrum van Mierlo. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de mail: bpankengel@gmail.com. Bij zeer slecht weer vindt het evenement met activiteiten plaats in de molen. Meer info via Facebookpagina Doodgewoon Samenzijn

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant