Afbeelding

Lezing over 3D ontwerpen en printen

Algemeen 274 keer gelezen

GELDROP - De 3D-printer heeft zijn weg gevonden binnen de wereld van vormgeving, maar een ontwerp maken voor een 3D-print vraagt om een nieuwe manier van denken. Op dinsdag 2 april is Guus Biemans van 19.30 tot 22.00 uur gastspreker bij de Wiele in Geldrop. Hij geeft een lezing over 3D ontwerpen en printen.

Na een introductie in de geschiedenis van het 3D printen gaat hij dieper in op veel methoden waarmee geprint kan worden en de verschillende materialen die verwerkt kunnen worden. Dit wordt ruim voorzien van voorbeelden van wat er mogelijk is voor zowel hobbyisten, kunstzinnigen als professionals. Dit varieert van sieraden, modelbouw, mode, gadgets, etc. tot hoogwaardige industriële producten.

Voor hobbyist en kunstzinnige

Het tweede deel van de lezing gaat over de mogelijkheden voor de hobbyist en kunstzinnige: wat is er nodig om te starten en hoe kun je gewenste producten (van een eenvoudig beugeltje tot een sieraad) maken. Hierbij wordt een aantal hobbyprinters vergeleken en uitgelegd voor welke toepassing ze het meest geschikt zijn.

Ontwerpen en printen

Verder lopen ze het proces door dat nodig is om een onderdeel of eindproduct te kunnen printen. Hoe teken je wat je wilt printen in een 3D tekenprogramma, welke (open source) software is beschikbaar en hoe zorg je ervoor dat het betaalbaar geprint kan worden? En wat kan de Wiele op cursusgebied voor de hobbyist en kunstzinnige nog meer betekenen?
Guus Biemans heeft ruim 15 jaar ervaring (TNO, Smart Robotics) in onderzoek naar en de ontwikkeling van professionele 3D printers en nog meer in andere computergestuurde productieprocessen.

Aanmelden

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is inschrijven voor de lezing gewenst. De entree bedraagt 5,50 euro (incl. koffie en thee). Ga naar: https://dewiele.nl/nieuws/3d-ontwerpen-en-printen/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant