De rommelmarkt met honderd kramen is een van de publiekstrekkers. (Foto: Margot Klaren)
De rommelmarkt met honderd kramen is een van de publiekstrekkers. (Foto: Margot Klaren)

Tiende keer Hooipop Festival

Algemeen 773 keer gelezen

GELDROP - Een muziekfestival met iets extra’s voor jong en oud. Dat is Hooipop in een notendop. De tiende editie van Hooipop is zaterdag 3 juni in de Skandiawijk in Geldrop.

Vorig jaar was het erg druk bij Hooipop. De organisatie: “Dat bracht de nodige uitdagingen met zich mee. In dit lustrumjaar willen we extra ons best doen. Zo is het bier dit jaar wel koud en zijn er maatregelen getroffen om lange wachtrijen bij de muntverkoop te voorkomen.”

Bands

Zoals elk jaar, treden er verschillende coverbands op, die zorgen voor dat echt festival tintje. Om 13.30 uur de eerste band op het podium: Centrum Pop/Jazz. Om 14.50 uur BluesChiefs en om 16.10 uur Good Times. Rond 17.30 uur klinkt Quinfusion, daarna komen Brandtastic en iets na 20.00 uur Stonewall. Partyband Multiple Choice sluit het muzikale deel van Hooipop af, hun optreden begint om 21.30 uur.

Rommelmarkt

Er wordt een grote rommelmarkt gehouden met honderd plaatsen. Vanaf 13.00 uur kan er worden opgebouwd en bij de opening van het festival, start ook de rommelmarkt. Deze duurt tot maximaal 20.00 uur.
Naast de bands op het podium en de kramen met allerhande spullen zijn er nog de nodige activiteiten op het grote grasveld in de Skandiawijk.

Klimwand en schatzoeken

Leden van de boogschietvereniging St. Jozef doelen zijn weer van de partij. Scouting Neil Armstrong zet ook dit jaar de acht meter hoge klimwand neer. Bij de jubileumeditie van Hooipop is de mini-kermis terug met een verrassing voor de allerkleinsten. Verder een drietal grote spellen voor de jongeren. Deze blijven de hele dag staan, dus zullen ook in de avonduren nog voor heel wat hilariteit kunnen zorgen. Verder staat er voor de jongste kinderen een grote container met zand, waarin een heuse schat gevonden kan worden. Uiteraard ontbreekt het springkussen niet.
Er is genoeg te eten en drinken op het terrein. De pizzawagen staat weer op het veld. Uiteraard ontbreekt de oude vertrouwde frietkraam niet. Verder staat er een bar met voldoende keuze in dranken. Daar is ook een Suikerspin, ijsje of zakje chips te krijgen.
Het Hooipop festival is op zaterdag 3 juni. Het festivalterrein bevindt zich op het grote grasveld in de Skandiawijk, tussen Nutsschool, Dommel en Ziggenstraat. Het terrein is geopend van 14.00 tot 23.00 uur en de toegang is gratis.

Uit de krant