De vijf beste schutters van de kampioenschappen bij Handboogvereniging de Vriendschap.
De vijf beste schutters van de kampioenschappen bij Handboogvereniging de Vriendschap.

Schieten om de Koningstitels

Algemeen 380 keer gelezen

MIERLO - Op de banen van de Mierlose Handboogvereniging ‘de Vriendschap’ vonden recent de jaarlijkse wedstrijden plaats, waarbij geschoten is om de titel Koning in de diverse klassen.

In totaal deden 35 schutters mee in de strijd om de titel, verdeeld over vijf verschillende klassen. In het clubgebouw aan de Eikendreef in Mierlo niet alleen schutters, maar ook familie, vrienden en bekenden mee. 

Twee series

De schutters zijn verdeeld over vijf klassen: recurve heren (zes schutters), recurve dames (zes), jeugd (elf), compound (vier) en hout (acht). De wedstrijden zijn opgebouwd uit twee series van zestien pijlen, met daartussen een korte pauze. Na de 32 pijlen bepaalt de wedstrijdleiding naar aanleiding van de geschoten punten welke zes schutters doorgaan naar de finale. Deze schutters schieten dan nog een serie van twaalf pijlen, waarbij de schutters niet te zien krijgen wat ze geschoten hebben. Die schutter, die na 44 pijlen de meeste punten bij elkaar geschoten heeft, krijgt de titel Koning.

De Koningen

Na verzameling en controle van alle geschoten punten, maakte de wedstrijdleiding samen met de voorzitter van de vereniging de uitslag bekend.
Bij de jeugd ging Djem Smulders met 263 punten met de eer strijken en verdiende daarmee de titel van Jeugdkoningin. In de compound klasse was de strijd spannend, maar Henri van Hoeck ging uiteindelijk met 287 punten met de titel aan de haal. In de klasse Hout, dit is de klasse met een kale boog zonder stabilisatoren, vizier en andere hulpmiddelen, werd ook een stevige strijd gevoerd om het kampioenschap. Winnares en Koningin werd in deze klasse Bea Theeuwen met 227 punten.
Dan blijft nog de recurve klasse over, die verdeeld wordt over een klasse Dames en een klasse Heren. Bij de recurve klasse Dames werd Femke van Gend overtuigend kampioen met 258 punten en daarmee de Koningin Recurve. In de recurve klasse Heren werd aan de top een verbeten strijd geleverd en lang bleef onduidelijk wie hier de winst en de titel zou binnenhalen. Maar na de laatste pijl en controle van de wedstrijdleiding van de geschoten punten kwam Patrick van Gend wederom als Koning uit de bus.

Schieten

Na de huldiging en de prijsuitreiking was er gelegenheid om de diverse Koningen en Koninginnen te feliciteren met hun overwinning, waarna iedereen aan kon schuiven bij de barbecue.
Het clubgebouw van HBV de Vriendschap aan de Eikendreef is iedere maandag open voor de jeugd vanaf 19.00 uur en voor volwassenen vanaf 20.30 uur. Op donderdag voor volwassenen vanaf 20.00 uur.

Uit de krant