Een van de kleurrijke werken van Marleen Revenboer. Ze exposeert samen met haar dochter in Mierlo.
Een van de kleurrijke werken van Marleen Revenboer. Ze exposeert samen met haar dochter in Mierlo.

‘Ik ben mijn creatieve gen’

Algemeen 289 keer gelezen

MIERLO - In Kunstzaal Dommeldal is de expositie ‘ik ben mijn creatieve gen’ te zien met werken van Marleen Revenboer en Janneke Revenboer.

Marleen en Janneke Revenboer (moeder en dochter) hebben duidelijk creatieve genen. Ze zijn allebei singer-songwriter, zingen en bespelen verschillende instrumenten. Maar bij deze expositie gaat het om andere creatieve uitingsvormen: de schilderijen van Marleen en de maquettes en tekeningen van Janneke.
Marleen (geboren in Eindhoven) woont al 25 jaar in een 140 jaar oude boerderij, waar Janneke geboren en opgegroeid is. Deze boerderij stond heel lang in Mierlo, maar door de verkoop van de grond voor Brandevoort is hij naar Helmond ‘verhuisd’. Marleen schildert met olieverf, acryl en aquarel en altijd met veel kleur en expressie. “Ik hou van kleuren, ze maken me blij”.
Janneke studeert nu voor het tweede jaar aan de TU Delft: architectuur. Ze geniet van haar studie, waarin ze veel van haar creativiteit en tekentalent kwijt kan.
De expositie ‘Ik ben mijn creatieve gen’ is tot 27 mei gratis te bezichtigen in Kunstzaal Dommeldal, tijdens openingstijden van de bibliotheek in Mierlo.

Uit de krant