Leerlingen van De Regenboog aan het ontbijt in het gemeentehuis.
Leerlingen van De Regenboog aan het ontbijt in het gemeentehuis.

Basisschoolleerlingen ontbijten met burgemeester

Algemeen 424 keer gelezen

GELDROP-MIERLO – Een keer niet thuis ontbijten, maar in het gemeentehuis. Kinderen uit groep 6/7 van basisschool De Regenboog kwamen woensdagmorgen naar het gemeentehuis voor een gezamenlijk ontbijt.

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontvingen burgemeester Jos van Bree en bakker Hans van der Putten uit Mierlo kinderen uit groep 6/7 van basisschool De Regenboog voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis.
Zo’n tweehonderd gemeenten in heel Nederland organiseren deze week het burgemeestersontbijt. Burgemeester Jos van Bree en bakker Hans van der Putten schoven vanochtend samen met een basisschoolklas van De Regenboog aan tafel.
“Fijn dat ik vandaag voor de jonge inwoners van Geldrop en Mierlo een gezond ontbijt met mijn eigen gemaakte volkorenbrood mag verzorgen” aldus bakker Hans van der Putten uit Mierlo. Burgemeester Jos van Bree had ook een boodschap voor de kinderen: “De dag thuis beginnen met een ontbijt geeft je energie om aan de dag te beginnen en het zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren op school.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant