'Irene fotografeert bloemen.' (Foto: Margot Klaren)
'Irene fotografeert bloemen.' (Foto: Margot Klaren)

Natuurfotocursus IVN Geldrop en prijsuitreiking fotowedstrijd

Algemeen 372 keer gelezen

GELDROP - Beginnende natuurfotografen kunnen bij IVN Geldrop meer basiskennis en vaardigheden opdoen tijdens een minicursus van drie avonden en een ochtend.

Docent is Frans van den Boom, locatie  is natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Inschrijven kan tot 10 juni. Op 6 juni om 11.00 uur worden in De Paardestal de prijswinnaars bekend gemaakt van een fotowedstrijd ter ere van het vijftigjarig bestaan.
Uit ruim honderd ingestuurde natuurfoto’s heeft de jury de mooiste geselecteerd voor een verjaardagskalender. De foto’s zijn gemaakt in Geldrop of directe omgeving. De inzenders van de geplaatste foto’s krijgen een kalender. Er is ook een nog extra prijs.

Fotocursus

De cursus natuurfotografie geeft een algemeen beeld van de gebruiksmogelijkheden van de digitale camera. Hij is niet op een bepaald type camera gericht. De prijs is veertig euro, leden betalen 35 euro. De theorielessen zijn op dinsdag 21 en 28 juni en 12 juli van 20.00 tot 22.15 uur in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’. De praktijkoefening is op zaterdag 2 juli van 9.30 tot 12.30 uur op een nader te bepalen locatie.
De basistechniek komt 21 juni aan bod: de mogelijkheden van camera’s, diafragma, sluitertijd. Op 28 juni gaan cursisten creatief aan de slag met onder meer techniek, scherptediepte en compositie. De afsluiting is 12 juli met napraten over de praktijk en werken met de computer. Aanmelden kan tot 10 juni bij Marc Moors, m.moors@upcmail.nl, telefoon 06 485 08 195.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant