De leden van Mierlo Vocaal zij weer volop aan het zingen en hopen op versterking.
De leden van Mierlo Vocaal zij weer volop aan het zingen en hopen op versterking.

Mierlo Vocaal weer van start

Algemeen 48 keer gelezen

MIERLO - Evenals andere koren en verenigingen heeft gemengd koor Mierlo Vocaal vanwege de lockdown alle activiteiten stil moeten leggen. De zangers en zangeressen waren na de zomervakantie enthousiast begonnen, na een lange tijd van thuis zitten zonder samen te kunnen zingen.

En ook toen er weer maatregelen kwamen om verspreiding van het virus te voorkomen, gingen ze door op anderhalve meter afstand. Bij elkaar komen en zingen is belangrijk voor de samenhang binnen de vereniging. 

Geen kerstconcert

Jammer genoeg moest Mierlo Vocaal stoppen met zingen vanaf eind november, toen de culturele sector op slot ging. Dit hield ook in dat het jaarlijkse hoogtepunt, het kerstconcert in de H. Luciakerk in Mierlo, niet doorging. Dat was een grote teleurstelling voor de koorleden. Wel is er nog precies voor de algehele lockdown, op 18 december, een wandeling in de buitenlucht georganiseerd met daarna een gezellig samenzijn voor de leden op anderhalve meter afstand.

Nieuwe dirigent

Vanaf 1 januari heeft Mierlo Vocaal een nieuwe dirigent: Jan van de Beek uit Helmond. Van de Beek is al ingevallen in de herfst van 2021 en sluit zo goed aan bij de vereniging dat hij de vaste dirigent is geworden. Jan is bekend in de omgeving als dirigent van verschillende kerkkoren en De Klokkengieters in Aarle-Rixtel.

Nieuwe zangers zijn van harte welkom bij het gemengd koor

Weer aan de slag

Nu aan het begin van het nieuwe jaar zijn de zangers niet bij de pakken neer gaan zitten. Sinds de nieuwe versoepelingen van 14 januari, waarbij kunst- en cultuurbeoefening weer is toegestaan, zijn ze weer aan de slag gegaan met de wekelijkse repetities.
Natuurlijk worden daarbij de bekende maatregelen in acht genomen zoals toegang met de QR-code, zingen op anderhalve meter en mondkapje op tijdens verplaatsing.

Wekelijkse repetitie

Nieuwe zangers van allerlei leeftijden zijn van harte welkom. De wekelijkse repetities op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur worden gehouden in ’t Patronaat aan de Heer van Scherpenzeelweg 14-16 in Mierlo. Loop gerust even binnen om te kijken, te luisteren en mee te zingen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via de website www.mierlovocaal.nl.

Uit de krant

Uit de krant