Groente en fruit van het eigen land. Er zijn plannen voor een herenboerderij in Geldrop-Mierlo.
Groente en fruit van het eigen land. Er zijn plannen voor een herenboerderij in Geldrop-Mierlo.

Informatieavond over opzet gemengd boerenbedrijf

Algemeen 175 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - Lekkere groente, fruit en vlees, dat lokaal wordt geproduceerd, waarbij rekening wordt gehouden met wat de bodem aankan en waar je direct invloed hebt op wat er verbouwd wordt. 

Vrijwilligers willen een gemengd boerenbedrijf opzetten in de regio tussen de beken de Dommel en de Aa. De basis van een herenboerderij is een coöperatie van tweehonderd gezinnen, die eigenaar is van de boerderij. De boerderij heeft een professionele boer in dienst voor dagelijkse gang van zaken. Bij inschrijving wordt een eenmalige investering gevraagd en voor een bedrag van ongeveer twaalf euro per week per mond kan er groente, fruit en vlees worden afgehaald.
Op de boerderij wordt natuur gedreven landbouw bedreven, wat betekent dat de productie afgestemd is op wat de grond op een natuurlijke manier aankan. Er is volop gelegenheid om onder toezicht van de boer mee te helpen, alleen wekelijks de producten ophalen is ook prima.
Bent u benieuwd naar een verdere uitleg over het concept ga dan naar de informatieavond op woensdag 17 november om 20.00 uur in het Koetshuis in het kasteelpark Geldrop. Aanmelden via rijkvandommelenaa.herenboeren.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant