Zahavi (rechts) in het voetbalmuseum van Mierlonaar Jos Lenssen.
Zahavi (rechts) in het voetbalmuseum van Mierlonaar Jos Lenssen.

Voetbalverzamelaar scoort twintig nieuwe shirts

Algemeen 39 keer gelezen

MIERLO - Een kleurrijk gezelschap voetballers de voorbije weken in Mierlo. Sporters afkomstig uit landen als Israël, Spanje, Saoedi-Arabië, Qatar of de Verenigde Arabische Emiraten waren te gast in Mierlo.

Evenals de ruim 200 profclubs en nationale elftallen die de voorbije 31 jaar te gast waren in Mierlo kwamen ook de teams van Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa, Hapoël Ironi Kiryat Shmona, Al Wasl, Al Tawoun en Villarreal deze zomer naar Mierlo om de voetbalaccu op te laden voor het nieuwe voetbalseizoen. Onder hen diverse toppers waarvan de namen van Eran Zahavi, Arnaut Danjuma, en James Rodriguez toch wel de meest in het oog springende namen zijn.

Thuishaven Mifano

Ruim zeven weken was het in Hotel Hup een komen en gaan van voetbalprofclubs. Clubs waarvan de voetballers zich dagelijks in het zweet werkten op de velden van sportpark De Ark. De thuishaven van v.v.Mifano waarvan de vrijwilligers zich ook dit jaar weer een goed gastheer toonden en volop extra inspanningen leverden om het de teams naar de zin te maken.
Enkele dagen voordat veelvoudig Israëlisch landskampioen Maccabi Tel Viv in hotel Hup Mierlo incheckte verschenen berichten dat de 30-jarige Colombiaanse international James Rodrigues op het scoutingslijstje van PSV Eindhoven zou staan en dat de topscorer van het WK2014 van Al Rayyan zelfs al in Eindhoven gesignaleerd zou zijn. Maar wat schets de verbazing van de vrijwilligers van Mifano toen het team uit Qatar op het oude hoofdveld van Mifano aan haar eerste training begon? Ook James Rodriguez, de oud-speler van Real Madrid, FC Porto, Bayern München, Everton en AS Monaco, was er bij. Zahavi is trots dat zijn shirt in het voetbalmuseum hangt

Dus niet naar PSV, maar wel naar Mifano. Leuk voor de voetballiefhebbers en tientallen handtekeningenjagers die tijdens het verblijf van Al Rayyan in Mierlo de trainingen bezochten. Maar ook leuk voor voetbalverzamelaar Jos Lenssen en met name zijn voetbalmuseum in het hotel. Lenssen kreeg een shirt met het rugnummer 10. En nog wel persoonlijk gesigneerd door de 86-voudig Colombiaans international die vol belangstelling en interesse samen met de museumeigenaar een rondje maakte door Nederlands grootste privé voetbalmuseum Fanatic.
Ook Eran Zahavi de voorbije twee seizoenen de spits van PSV Eindhoven bezocht tijdens het verblijf in Mierlo van zijn club Maccabi Tel Aviv het voetbalmuseum. Zahavi maakte foto’s van de vitrinekast waarin het door hem gedragen shirt van de Bekerfinale tegen Ajax een plaatsje heeft gekregen. Zahavi vertelde bijzonder trots te zijn dat ook zijn shirt een prominente plaats heeft gekregen in Voetbalmuseum Fantatic. “Ik kom zeker nog een keer terug en hoop dat het dan nog steeds een mooie plaats heeft in jouw schitterende voetbalmuseum”, zo vertelde Zahavi nadat hij de Mierlonaar daarvoor ook al had gecomplimenteerd over de wijze hoe mooi het museum is opgezet.

Persoonlijk wedstrijdshirt

Arnaut Danjuma, Oranje-international en spelend voor het Spaanse Villarreal verbleef met de Spaanse topclub twee dagen in Mierlo ter voorbereiding op een oefenwedstrijd tegen PSV. Namens zijn club bood hij Jos Lenssen zijn persoonlijke wedstrijdshirt van het afgelopen seizoen aan en vertelde onder de indruk te zijn hoe professioneel het museum is opgezet. De voorbije weken groeide de unieke collectie dan ook met ruim twintig shirts, de één nog kleurrijker en unieker dan het ander.

Uit de krant

Uit de krant