Vorig jaar was het een hele nipte overwinning. (Foto: Jos Lenssen)
Vorig jaar was het een hele nipte overwinning. (Foto: Jos Lenssen)

Mierlo klaar voor jaarlijkse Kersenronde

Algemeen 1.008 keer gelezen

MIERLO - Inmiddels alweer jaren een goede traditie dat Mierlo tijdens Hemelvaartsdag in het teken staat van de jaarlijkse Kersenronde. Donderdag 9 mei verschijnen 150 Beloftevolle coureurs aan de start van de 45ste editie van de John Knoops Kersenronde. De wielerklassieker over 162 kilometer is ook dit keer weer georganiseerd door de Stichting Wielerevenementen Mierlo.

door Jos Lenssen

Al jaren staat de Kersenronde op de wielerkalender van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. Meermaals gingen in het verleden de overwinningsbloemen en de kussen van de ronde-miss naar bekende namen als die van Pietje Damen, Gerrie Kneteman, Roy Schuiten en Jannes Slendebroek. 

Mathieu van der Poel en Wout van Aert reden in het verleden hun rondjes door de straten van Mierlo

Ook internationale toppers uit het hedendaagse wielercircus als Mathieu van der Poel en Wout van Aert maakten nog niet zo lang geleden deel uit van het peloton dat op Hemelvaartsdag hun rondjes reden door de straten van Mierlo en naburig grondgebied van Lierop en Someren. De coureurs die op donderdag 9 mei om twaalf uur worden weggeschoten vanaf het Molenplein in Mierlo zijn allen renners die behoren tot de allerbeste jonge, bijna semi-professionele, renners uit geheel West-Europa. Zij allen hopen stiekem tijdens de 45ste editie het huzarenstukje van de Italiaanse renner Alessio Della Vedove te evenaren die vorig jaar als eerste over de eindstreep in de Marktstraat raasde.
Naast de overwinningsbloemen en een herinnering staat ook dit jaar voor de winnaar de Jan Meulendijks Wisselbeker klaar aan de eindstreep evenals de eeuwige roem als winnaar van de John Knoops Kersenronde. De organisatie is super trots en meer dan tevreden dat de plaatselijke wielerman en eigenaar van John Knoops Passion for Bikes zijn naam als hoofdsponsor verbonden heeft aan de Kersenronde.

Gekleurde truien

De 45ste John Knoops Kersenronde staat ook dit jaar weer in het teken van de U23 Road Series Beloften. Een competitie voor Beloften waarvan de wedstrijden in zowel Nederland als België plaatsvinden. Ook dit keer komt het maximale aantal van 25 Belofte ploegen, met elk 6 renners aan de start. Zij strijden onderling voor de diverse gekleurde truien die na afloop tijdens de prijsuitreiking op het Mierlose Molenplein zullen worden uitgereikt.

Parcours en doorkomsten

De karavaan vertrekt op donderdag 9 mei bij het Molenplein om via de Dorpsstraat, Verheugtstraat, Santheuvel West, Heer de Heusweg, Voortje de bebouwde kom te verlaten. Via Someren en Lierop komen de renners terug via Mierloseweg (Lieropseweg), Bekelaar, Santheuvel Oost, Vesperstraat, Van Mierlostraat met finish in de Marktstraat. Doorkomsten in Mierlo staand gepland om 12.40, 13.20, 14.00, 14.40, 15.20 met een verwachte finish om 16.00 uur. Bezoek aan de 45e John Knoops Kersenronde is gratis.
Het bestuur van de Stichting Wielerevenementen Mierlo (bestaande uit René Weijmans, Alex Martens en Ad van Grootel) is er trots op (en dankbaar) dat zij voor de beveiliging van het parcours niet alleen een beroep kan doen op een groot aantal vrijwilligers, maar ook op een compleet Motorteam van de politie en een grote groep ervaren motards. Ook is de organisatie bijzonder blij met de vele medewerking van sponsors, parcoursbewoners, vrijwilligers en diverse gemeenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant