Historicus en analist Ivo van de Wijdeven vertelt in Mierlo over de rafelranden van Europa.
Historicus en analist Ivo van de Wijdeven vertelt in Mierlo over de rafelranden van Europa.

Ivo van de Wijdeven vertelt over rafelranden van Europa

Algemeen 228 keer gelezen

MIERLO - Ivo van de Wijden geeft woensdagavond 29 mei in de bibliotheek in Mierlo de lezing ‘Alle rafelranden van Europa.’

Europa wordt van alle kanten geconfronteerd met grote problemen. Oorlog met Rusland, het kruitvat van het Midden-Oosten, een assertief China en Atlantische partners die steeds meer hun eigen weg gaan. Wie naar onze geschiedenis kijkt, kan daar niet verbaasd over zijn - hedendaagse conflicten hebben hun wortels in het verleden. In ‘Alle rafelranden van Europa’ werpt historicus Ivo van de Wijdeven een kritische blik op ons eigen verleden om te komen tot antwoorden op de grote bedreigingen van nu.
Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij adviseerde jarenlang de minister-president en geeft commentaar voor verschillende media. Eerder schreef hij onder andere ‘De macht van het verleden’. Woensdag 29 mei van 20.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Mierlo. Entree: voor Bibliotheekleden drie euro/ niet-leden vijf euro. Reserveren en meer informatie: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant