Afbeelding

Mierlose tafeltennissers kampioen

Algemeen 182 keer gelezen

MIERLO - Het vijfde team van Tafeltennisvereniging MTTV ‘72 is kampioen. De Mierlose tafeltennissers wonnen met 4-6 bij Unicum in Geldrop en zijn hierdoor onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

Radu Meulendijks en Kaj in ’t Ven sleepten de punten binnen, nestor Henry Essing won samen met Kaj het dubbel. Henry verloor verrassend van jeugdtalent Niels Antonissen, maar dat maakte gelukkig niet meer uit. Het kampioenschap is binnen.
Het vaandelteam kan zich opmaken voor degradatie naar de tweede klasse, er is geen ontkomen meer aan. Tegen directe concurrent Valkenswaard moest ruim gewonnen worden en ook dit keer wilde het niet lukken. Erik Pieter Spiering heeft zeven jaar geen competitie gespeeld en moet duidelijk wennen. Na een 2-0 achterstand op verdediger Marc van de Boom kwam zijn niveau wat terug en won hij alsnog met 3-2. Stijn Smits was niet in topvorm en won er eentje. Pascal-André Wolters won knap van de sterke Erwin Duivis. MTTV 1 ging met 6-4 onderuit.
Team 2 stevent af op een promotie-degradatie wedstrijd om in de derde klasse te blijven. Tegen Veldhoven werd weliswaar gewonnen (6-4) maar het had eigenlijk ruimer moeten zijn. René-Philippe Wolters (2) en Jan Lauret (2) wisten met pijn en moeite de punten binnen te harken. Zhengqing Liu won in de vijfde game met 11-8 van Paul de Mul. Ze won ook samen met René-Philippe in vijf games het altijd belangrijke dubbel .

Prima gelijkspel

Een prima gelijkspel voor het derde team tegen de sterke titelkandidaat uit Bergeijk. En hard nodig om uit de degradatiezone te blijven. Het was te zien dat Joost Poppelaars vorig jaar clubkampioen is geweest. Hij wint knap tegen de sterk spelende Robert Winters. Ook Ahmad Sayyed (2) is weer in vorm na wat blessureleed. Fons Sanders speelde een spannende wedstrijd tegen Jeroen Waale en won in de vijfde game met 12-10. Volgende week de beslissende wedstrijd in Beek en Donk.
Het vierde team won met 6-4 van Beek en Donk. Rob Toll was weer goed op dreef en bleef ongeslagen. Anouk Timmers won knap van de normaal veel sterkere Tim van Dalen. Robin de Jong won ook van Tim en na vijf games bijna van Bjorn Bor. Volgende week hebben ze vijf punten nodig voor handhaving in de vierde klasse.

Winst voor jeugdteam

Het jeugdteam wist deze ronde te winnen. Het werd 6-4 tegen Unicum uit Geldrop. De overwinning op Unicum is een flinke opsteker voor de jeugdleden van MTTV’72. Levi Granpré Moliere en Sem Stevens winnen twee van de drie individuele partijen. Tim Cool wint er eentje en samen met Levi pakt hij in een spannend duel het dubbel. Het was hun laatste wedstrijd van deze competitie. Ze zijn vijfde geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant