Jubilaris Miek Ligtvoet in de bloemen gezet tijdens de Nationale Molendag in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)
Jubilaris Miek Ligtvoet in de bloemen gezet tijdens de Nationale Molendag in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)

Molengids in de bloemen

Algemeen 328 keer gelezen

MIERLO - Een extra speciale Nationale Molendag afgelopen zaterdag voor Miek Ligtvoet van het molenteam in Mierlo. Ze werd in de bloemetjes gezet omdat ze 25 jaar vrijwilliger is bij het molenteam.

Honderden molens in Nederland openden afgelopen weekend hun deuren en organiseerde activiteiten in het kader van de Nationale Molendag 2022 én het Jaar van de Molenaar. Ook korenmolen het Nupke aan de Molenakker in Geldrop en de de Mierlose Standerd Molen in het centrum van Mierlo waren open tijdens de Molendag. 

Gratis pannenkoekjes

De vrijwilligers van de molen in Mierlo waren zaterdag bijzonder actief om vele bezoekers te verwelkomen en allerlei informatie te delen over de molen die rond 1640 is gebouwd.

De liefde voor de molen begon met dia’s maken van alle wind- en watermolens in Brabant

Mede door het fantastische weer kwamen vele geïnteresseerden zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur een kijkje nemen bij de prachtige molen en een heerlijk gratis pannenkoekje eten. Het molenteam, bestaande uit de molenaars Ronald Groothedde, Fons Hermans, Jan Molenkamp en de gidsen José van den Acker, Iet van Dijk, Miek Ligtvoet, Wim van der Linden en Hans Smeets had het druk maar genoot zichtbaar van de grote belangstelling.

Jubilaris Miek Ligtvoet

Voor molengids Miek Ligtvoet werd het zelfs een hele speciale dag aangezien ze tijdens de Nationale Molendag 2022 in de bloemetjes werd gezet vanwege haar 25-jarig jubileum als vrijwilliger binnen het molenteam in Mierlo. De liefde voor de molen begon ruim 27 jaar geleden toen Miek geheel Brabant afstruinde om alle 126 wind- en watermolens op dia te zetten. Een enorm karwei maar het leverde prachtige en unieke beelden op. Aansluitend werd ze vrijwilliger bij de Viktor Molen in Someren om twee jaar later in 1997 toenmalig molenaar Wiel Nijs in Mierlo een handje te gaan helpen. Een kwart eeuw later is Miek nog steeds bijzonder actief binnen het molenteam en kan er altijd een beroep worden gedaan op haar inzet en grote kennis op vooral het gebied van de Mierlose Standerd Molen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant