Met z’n allen trots op kinderboek Puurtje in ’t Sang. (Foto Hetty van Laarhoven)
Met z’n allen trots op kinderboek Puurtje in ’t Sang. (Foto Hetty van Laarhoven)

Boekpresentatie Puurtje in ‘t Sang

Algemeen 56 keer gelezen

MIERLO – Alleen maar blije en vrolijke gezichten afgelopen maandag 10 januari op de locatie Loeswijk van Kindcentrum Puur Sang in Mierlo. De redenen waren er dan ook naar. Niet alleen mochten de kinderen na een extra lange kerstvakantie eindelijk weer naar hun eigen school, er was ook de presentatie van een heus kinderboek: Puurtje in ’t Sang.

door Jos Lenssen

Puurtje in ‘t Sang heet het kinderboek van Kindcentrum Puur Sang in Mierlo. Een toepasselijke titel van een fraai boek met volop illustraties dat geheel in eigen beheer tot stand kwam vanuit Kindcentrum Puur Sang.

‘Het kleurrijke symbool van Puur Sang een naam en een gezicht geven’

Het idee voor Puurtje in ‘t Sang ontstond vijf jaar geleden. In 2016 kwam oud-directeur Jos van de Voort op het idee om het kleurrijke symbool van Kindcentrum Puur Sang / Luciaschool een naam en een gezichtje te geven. 

Eerste exemplaren

Van de Voort legde zijn ideeën voor aan de Mierlose tekstschrijfster Vivianne van Bijsterveld.
Het werd uiteindelijk Puurtje in ’t Sang, tevens de titel van het kinderboek waarvan maandag jongstleden de eerste exemplaren werden uitgereikt. Onder hen vanzelfsprekend Jos van de Voort en Vivianne van Bijsterveld die geheel belangeloos verantwoordelijk was voor de teksten van het leuke en leerzame kinderboek.
Eveneens een belangrijke rol in de totstandkoming van Puurtje in ’t Sang waren de oud-leerlingen van de Luciaschool Indy van de Laar en Mandy van Dijk, beiden uit Mierlo. Het creatieve duo maakte namelijk de illustraties van het boek “waar iedereen binnen Kindcentrum Puur Sang in Mierlo bijzonder trots op is”, zo vertelde de heer Rob van den Crommenacker, de huidige directeur van de Lucia- en Loeswijkschool van Kindcentrum Puur Sang maandag jongstleden tijdens de presentatie van Puurtje in ’t Sang.

Missie en visie

De missie en visie van Kindcentrum Puur Sang is om kinderen in een veranderende wereld de kennis en vaardigheden te geven die nodig zijn, zodat zij opgroeien tot krachtige persoonlijkheden met een sterke oriëntatie op de maatschappij in de toekomst. Het kleurrijke figuurtje ‘Puurtje’ staat symbool voor deze visie.
Het verhaal Puurtje in ’t Sang speelt zich af in natuurgebied ’t Sang, gelegen aan de rand van de Luciaschool in Mierlo. Hoofdpersoon Puurtje is geboren in een boerderij in het buitengebied van Mierlo. Puurtje is heel nieuwsgierig en wil graag vrienden maken en avonturen beleven.

‘De eerste dag op school is het begin van een nieuw avontuur, dat hij samen met zijn vriendjes wil beleven’

Onder een grote kersenboom komt Puurtje tot een vertederend inzicht. Tijdens zijn zoektocht heeft hij namelijk niet alleen veel vrienden gemaakt, maar óók nog eens zijn eerste avontuur beleefd! De eerste dag op school is het begin van een nieuw avontuur, dat hij samen met zijn vriendjes wil beleven.

Spinnetje

Een van die vriendjes is het spinnetje dat ook een prominente rol in het verhaal inneemt en waarvoor ook het leven één groot feest betekent! Leerlingen en hun familie en medewerkers van ‘t Sang kunnen het prentenboek gratis krijgen.

Uit de krant

Uit de krant