(Foto's: Dave Hendriks)
(Foto's: Dave Hendriks)

Veel bekijks tijdens geslaagde open dag

Algemeen 220 keer gelezen

MIERLO - Het was maar goed dat de buurt vooraf goed was geïnformeerd dat de plaatselijke Brandweer in samenwerking met de Saasen Groep op zondagmiddag een open dag organiseerden, anders hadden de sirenes, blauwe zwaailichten en de diverse hulpverlenende voertuigen in de nabijheid van de kazerne in Mierlo ongetwijfeld lichtelijk voor paniek gezorgd. Mierlo Veilig Samen was een zeer geslaagde open dag die veel bekijks trok.

Door Jos Lenssen

Evenals in 2017 tekenden ook deze keer Brandweer Mierlo en de Saasen Groep gezamenlijk voor de organisatie van de middag waar diverse spectaculaire hoogtepunten te beleven vielen. Zoals de aanwezigheid van de Rotterdam Rijnmond Ambulanceboot en een Crashtender, een mega groot blusvoertuig waarmee de Koninklijke Luchtmacht op Vliegbasis Eindhoven dienst doet ter bestrijding van vliegtuigbranden. Ook wordt het bluskanon dat ruim 80 meter ver kan spuiten ingezet bij extreme branden. Verder vonden op het buitenterrein nabij de kazerne diverse demonstraties plaats; kon de jeugd een ritje maken in een heuse brandweerauto en mochten zij zelf de brandslangen ter hand nemen. Ook binnen in de kazerne en het pand van de Saasen Groep was er van alles te beleven, evenals bij de stands van de politie en de EHBO.

Lintje Arno Saasen

Naast het feit de Brandweer en de Saasen Groep inmiddels tien jaar de accommodatie aan de Bijenkorf en kennis met elkaar delen, was er afgelopen weekend nog een feestelijk tintje te vieren, namelijk het 25-jarig bestaan van het bedrijf dat alles biedt op het gebied van veiligheid voor bedrijven en instellingen. Om dit zilveren bedrijfsjubileum te vieren organiseerde de Saasen Groep vrijdag een speciale middag voor klanten, leveranciers, genodigden en de medewerkers van het bedrijf dat 25 jaar geleden werd opgezet door Arno Saasen.
Zonder het vooraf te weten zou Saasen halverwege de jubileummiddag tot zijn grote verrassing in de spotlights komen te staan toen Jos van Bree, burgemeester van Geldrop-Mierlo, het genoegen had Arno Saasen een Koninklijke Onderscheiding op te spelden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een mooi moment voor de man welke sinds 1973 reeds actief is binnen de EHBO afdeling Mierlo, en vele belangrijke functies heeft bekleed bij de plaatselijke EHBO alsmede andere organisaties en verenigingen.
De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding kreeg nog extra glans gezien de aanwezigheid van zowel mevrouw Rianne Donders-de Leest als de heer Berry Link, twee voormalig burgemeesters van Geldrop-Mierlo, heden ten dagen respectievelijk burgemeester van de gemeente Roermond en de gemeente Veendam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant