De eerste verzamelalbums zijn uitgereikt. (Foto: Jos Lenssen)
De eerste verzamelalbums zijn uitgereikt. (Foto: Jos Lenssen)

Canon van Mierlo gepresenteerd

Algemeen 392 keer gelezen

MIERLO - Zondag vond in ’t Mierles Huukske de officiële aftrap plaats van de Canon van Mierlo met de uitreiking van de eerste exemplaren van het kleurrijke verzamelalbum. Het boek Mierlo, un dörp mi Pit is een initiatief van de Heemkundekring Myerle.

Dat de Canon van Mierlo nog voordat zondag 11 september de run op fotostickers van start zal gaan leeft binnen de gemeenschap Mierlo bleek tijdens de presentatie van het project. Middels 28 thema’s en in totaal 214 foto’s zijn in vogelvlucht de belangrijkste punten en gebeurtenissen van de geschiedenis van Mierlo vastgelegd. Op het einde van zijn presentatie dankte algeheel coördinator van het unieke boekwerk Hans Verhees, niet voor niets iedereen die aan de totstandkoming van de Canon van Mierlo, Mierlo un dörp mi Pit heeft meegewerkt.

Besmettelijke ziektes

Burgemeester Jos van Bree, Mien van de Goor (Heemkundekring) en Ron van Kessel van hoofdsponsor Plus Van Doormalen kregen de eerste exemplaren uitgereikt van het verzamelalbum. Natuurlijk ontbreken thema’s als de Brand in de Marktstraat en de Mierlose Zwarte kers niet in de Canon van Mierlo. Maar ook mensen in de stickerpacks fotostickers kunnen aantreffen over onderwijs, besmettelijke ziektes in het dorp, de missie en de doorkomst van de Tour de France. Zelfs het verblijf van de Argentijnse voetballegende Diego Armando Maradona in 2017 in Mierlo heeft een plek gekregen in het historisch album
In de loop van de week kunnen, zolang de voorraad strekt, gratis albums worden verkregen bij Plus Van Doormalen, JVDI De fysioclub en Bekx assurantiën/Regiobank. Vanaf 11 september kunnen er fotostickers worden gespaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant