De eerste bezoekers van de Vermeer expositie bij Anna Ouderenzorg bekijken de schilderijen.
De eerste bezoekers van de Vermeer expositie bij Anna Ouderenzorg bekijken de schilderijen.

Dichter bij Vermeer in Geldrop

Algemeen 298 keer gelezen

GELDROP - Bewoners van Anna Ouderenzorg kunnen genieten van het werk van kunstenaar Vermeer. En daarvoor hoeven ze niet naar het Rijksmuseum, er is een expositie met levensechte replica’s in de beweegzaal van Anna Heuvel.

Bewoners van Anna Ouderenzorg kunnen tot en met 27 juni in hun eigen omgeving genieten van levensechte replica’s van Vermeer. De beweegzaal van Anna Heuvel is omgetoverd tot een waar museum met de expositie ‘Dichter bij Vermeer’ van het Rijksmuseum.

‘Wij zien dat kunst mooie gesprekken oplevert en zorgt voor verbinding met elkaar’

Denise Smits, manager van Anna Ouderenzorg: “Wij zien dat kunst mooie gesprekken oplevert en zorgt voor verbinding met elkaar. Veel van onze bewoners zijn geïnteresseerd in kunst, dat merken we ook tijdens de kunstlezingen door onze vrijwilligster Ingrid Gaasterland. We vinden het dus ook super dat het Rijksmuseum nu deze levensechte kopieën van schilderijen naar ons toe brengt.”
Eline Hulsen, coördinator dagbesteding: “We vinden het geweldig dat de bewoners van onze vier verpleeghuizen naar deze expositie kunnen. Voor hen is de expositie afgelopen vrijdag 9 juni feestelijk geopend. We kunnen ons ook voorstellen dat meer mensen uit de buurt graag de expositie komen bezoeken.” Dat is mogelijk. Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 10.00 en 12.00 is de expositie open voor mensen uit de regio.

Dichter bij Vermeer

Het Rijksmuseum brengt levensechte replica’s van schilderijen naar verpleeghuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Zo houdt het Rijksmuseum kunst en cultuur toegankelijk voor mensen die niet naar Amsterdam kunnen afreizen. 

‘Super dat het Rijksmuseum nu deze levensechte kopieën naar ons toe brengt’

Voor de expositie ‘Dichter bij Vermeer’ selecteerde het museum replica’s van Het melkmeisje, Brieflezende vrouw in het blauw, Het straatje en De liefdesbrief.
De werken van Vermeer zijn speciaal uitgelicht en op juiste hoogte geïnstalleerd zodat mensen in een rolstoel de schilderijen goed kunnen zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant