Je komt bijzondere figuren tegen in het spookkasteel. (Foto: SkippyMickey)
Je komt bijzondere figuren tegen in het spookkasteel. (Foto: SkippyMickey)

Oppassen voor gravin in Spookkasteel Geldrop

Algemeen 546 keer gelezen

GELDROP - Je weet nooit wat je allemaal tegen kunt komen in Spookkasteel Geldrop. Of wie. Zeker is wel dat je bij de Gravin langs moet gaan om het kasteel weer levend te verlaten. Het Spookkasteel gaat volgende week weer tijdelijk open. Lekker griezelen in een bijzondere ambiance.

John van den Meerakker is initiatiefnemer van Griezelig Geldrop-Mierlo. Na de eerste editie eind 2021 is het nu tijd voor een coronavrij vervolg. “Griezelig Geldrop-Mierlo is een uniek pop-up spookkasteel in Geldrop-Mierlo. Het Spookkasteel wordt gerund door een heleboel enthousiaste vrijwilligers”, legt de Geldroppenaar uit.

‘Overdag voel je de aanwezigheid van de doden, maar in het donker komen ze in vol ornaat tevoorschijn’

Het idee voor een Spookkasteel kot van de Leerlingenraad van het Strabrecht College. Zij wilden graag een spooktocht houden in het oude gebouw van het Strabrecht College. Dat gebouw bleek helaas niet meer toegankelijk, maar het idee bleef staan. De organisatie ziet Griezelig Geldrop-Mierlo als een mooie samenwerking tussen verenigingen uit Geldrop en Mierlo en tientallen enthousiaste vrijwilligers.
Bezoekers worden uitgenodigd om op bezoek te komen in het Geldropse kasteel. Daar wacht ze een bijzonder verhaal. “Eens per jaar geeft de reeds overleden Gravin Leopoldina d’Alcantara van Scherpenzeel, de laatste Gravin van Mierlo, een bal voor al haar geestige vrienden en familie. Voor het huidige personeel van het kasteel is er dan tijdelijk geen plaats. Overdag voel je de aanwezigheid van de doden, maar in het donker komen ze in vol ornaat tevoorschijn.”

Ongenode gasten

Er staat bezoekers het nodige te wachten. De vraag is of je het aandurft om mee te feesten met de (ongenode) gasten. “Vergeet vooral niet om even bij de Gravin langs te gaan want zonder haar toestemming verlaat je het kasteel niet levend en ben je gedoemd om eeuwig met de doden te feesten.”
Het spookkasteel kent een vaste route met genoeg te zien en te beleven. Je wordt welkom geheten door de butler en door hem binnen gelaten in het statige gebouw. De vraag is echter: kom je ook weer naar buiten?
Het Spookkasteel gaat volgende week weer open. Alle informatie is te vinden op www.griezeliggm.nl. Je kan reserveren vanaf 19.00 uur en de laatste groep start om 22.30 uur. Starttijden van 19.00 tot 20.00 uur zijn geschikt voor de wat jongere kinderen. Het spookkasteel is dan griezelig. De organisatie adviseert een leeftijd vanaf groep 7/8 basisschool. Starttijden van 20.30 tot 22.30 uur zijn geschikt voor de bezoekers die wat meer lef hebben. Het spookkasteel is dan gruwelijk. De dagen dat het Spookkasteel open is zijn vrijdag 27 en zaterdag 28 januari. Ook kun je griezelen op vrijdag 3, zaterdag 4, vrijdag 10 en zaterdag 11 februari.
Dit jaar hebben ze twee speciale kindermiddagen. Het kasteel is dan niet zo donker en ze werken met minder vrijwilligers. Een gids neemt je dan mee op een tocht door het kasteel. Je kan reserveren vanaf 14.00 uur en de laatste groep start om 17.00 uur. De kindermiddagen zijn op zaterdag 4 en zaterdag 11 februari.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website. Betalingen bij reserveren op de website. Je kan je inschrijven met groepjes van maximaal 4 personen. Dit zorgt voor de beste ervaring van het spookkasteel. Wil je dus met meerdere personen gaan lopen, splits je dan op in meerdere groepjes. Een kaartje kost vijf euro per persoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant