Museumeigenaar Jos Lenssen trakteert op gratis rondleidingen bij voetbalmuseum Fanatic. (Foto: Antoon de Greef fotografie)
Museumeigenaar Jos Lenssen trakteert op gratis rondleidingen bij voetbalmuseum Fanatic. (Foto: Antoon de Greef fotografie)

Vijf jaar Voetbalmuseum Fanatic Mierlo

Algemeen 427 keer gelezen

MIERLO - Op 2 april bestaat voetbalmuseum Fanatic in Mierlo precies vijf jaar. Een mooie reden om iets weg te geven, volgens voetbalverzamelaar en eigenaar van het museum Jos Lenssen. Op zaterdag 6 april zijn er gratis rondleidingen in het museum dat gevestigd is in het Hup hotel aan de Arkweg in Mierlo.

Het is een mooie gelegenheid voor liefhebbers om naast het bekijken van de duizenden speciale voetbalitems ook op de foto te gaan met de Kampioenschaal van het seizoen 2017-2018. Het laatst gewonnen kampioenschap door PSV, die club die op het punt staat hun 25ste Landskampioenschap op de erelijst bij te schrijven.
Tijdens de rondleidingen op zaterdag 6 april (aanvang 11.00 uur en 12.30 uur) kun je van dichtbij de unieke collectie bewonderen, die onder meer bestaat uit ruim 650 originele wedstrijdshirt, 300 paar oude voetbalschoenen, trofeeën, wedstrijdballen, vanen, accreditaties, clubkostuums, een collectie WK-mascottes en persoonlijke prijzen, shirts en souvenirs van voetbalcoryfeeën als Guus Hiddink, Hans van Breukelen, Berrie van Aerle, Willy van de Kerkhof, Cruijff én Diego Maradona die in 2017 nog drie weken in Mierlo verbleef.

Louis van Gaal Vitrine

Ook is er een speciale vitrinekast in het voetbalmuseum te zien met de meest speciale en unieke collectoritems van Louis van Gaal. De voetbaltrainer opende op 2 april 2019 samen met zijn vrouw Truus van Gaal in samenwerking met Hans van Breukelen het voetbal walhalla in Mierlo. De Lederhöse van 2010 toen Van Gaal met FC Bayern München Duitse Meister werd. Het wereldberoemde ‘jasje van Van Gaal’ waarmee hij in 1995 tijdens de Champions League Finale een karatetrap maakte. In de ‘Louis van Gaal-Vitrine’ is ook de jurk van zijn echtgenote Truus te zien die ze tijdens het WK2021 in Qatar kreeg van een steenrijke oliesjeik.

Diego Maradona

De persoonlijk verzorgde rondgang door het voetbalmuseum is een dik uur genieten van de unieke en meest bijzondere items, maar vooral ook van de verhalen en anekdotes over onder meer de bezoekjes van museumeigenaar Lenssen aan de familie Van Gaal, de persoonlijke contacten met onder andere Jordi Cruijff en de drie onvergetelijke weken Diego Armando Maradona Mierlo op zijn kop zette.
De gratis rondleidingen in voetbalmuseum Fanatic, gevestigd in hotel Hup in Mierlo starten om 11.00 uur en 12.30 uur bij de hoofdingang van het hotel. Aanmelden is niet noodzakelijk. Het museum is dagelijks gratis te bezoeken van 07.00 uur tot 23.00 uur. Stuur voor meer informatie een e-mail naar jos.lenssen@upcmail.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant