Een cursus over allerlei soorten paddenstoelen. (Foto: Liesbeth Dirkse)
Een cursus over allerlei soorten paddenstoelen. (Foto: Liesbeth Dirkse)

Paddenstoelencursus bij IVN Geldrop

Algemeen 68 keer gelezen

GELDROP - Over de opruimers in de natuur gaat bij IVN Geldrop een minicursus. Twee lesavonden en twee excursies over paddenstoelen. De lessen zijn in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Inschrijven kan tot 30 september.

Niet elke paddenstoel heeft een hoed, steel en plaatjes zoals de rood-witte vliegenzwam. Zwammen zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten. Veel namen zijn verklarend of soms juist raadselachtig. Wat te denken van inktviszwam, droge slijmkop, grote stinkzwam en heksenboleet.
Voor wie meer wil weten over paddenstoelen heeft IVN Geldrop een startcursus. De twee lessen zijn op maandag 10 en 17 oktober van 20.00 tot 22.15 uur. Ze vinden plaats in natuurinformatiecentrum De Paardenstal, gelegen in het kasteelpark. Docent Harrie Broeksteeg gaat onder meer in op de ecologie, de levenscyclus en bedreiging van de paddenstoelen. De excursies met Hans van Moorsel zijn op zaterdag 15 en 22 oktober. Het lesgeld bedraagt dertig euro, cursusmateriaal en koffie/ thee inbegrepen (voor leden van IVN Geldrop 25 euro). Aanmelden kan bij ireneroelofs2@gmail.com.

Uit de krant

Uit de krant