Afbeelding

Kasteel Geldrop krijgt schilderij Jan Vlemmix

Algemeen 48 keer gelezen

NUENEN - Schilder Jan Vlemmix heeft in de zomer van 2021 in Kasteel Geldrop zijn schilderijen geëxposeerd. Als dank hiervoor heeft de inmiddels 86-jarige schilder een doek met een Nuenens wevershuisje geschonken aan Kasteel Geldrop.

“Er ontbrak nog een Nuenens element op het Geldropse kasteel”, aldus Jan. Hij is, net zoals Henri Hess, Toon van Engelen en Frans Manders, een regionale schilder die veel Brabantse plaatjes heeft vereeuwigd. Jan woont al vele jaren in Nuenen en komt graag naar Kasteel Geldrop. Jan: “Als er ergens een mooie plek is om te exposeren, is het hier wel. Midden in het groen, in alle rust in bijzondere ruimtes maakt het voor mij helemaal af”. Jan heeft veel verkocht tijdens zijn expositie. Hij was er dan ook elke dag als de expo open was.

Hij hoopt nog lang, samen met zijn vrouw, te kunnen schilderen. Want schilderen is zijn passie en het houdt hem jong. Plannen heeft hij genoeg, alleen komt zijn huis wel erg vol staan. Het schilderijtje hangt nu nabij de Oude Keuken op de begane grond, gebroederlijk naast een Hess, een Manders en een Van Engelen.

Uit de krant

Uit de krant