Veertien lintjes zijn er vanmorgen in Geldrop-Mierlo uitgereikt. (Foto: Ronny Bron)
Veertien lintjes zijn er vanmorgen in Geldrop-Mierlo uitgereikt. (Foto: Ronny Bron)

Flinke lintjesbui in Geldrop-Mierlo

Algemeen 1.718 keer gelezen

GELDROP-MIERLO – Maar liefst veertien inwoners van Geldrop-Mierlo hebben vanmorgen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Daarmee is de jaarlijkse lintjesregen op de dag voor Koningsdag dit jaar in Geldrop-Mierlo een flinke lintjesbui.

Een bijzonder drukke ochtend voor burgemeester Jos van Bree. Bij veertien mensen mocht hij een lintje opspelden. Tien mannen en vier vrouwen zijn sinds vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Cissy Bakermans-van Laarhoven (71) was maar liefst vijftig jaar actief bij het Blaasorkest Geldrop, thans genaamd Böhmische Freunde. Sinds 2008 is ze actief bij de Stichting Verenigingsgebouw De Borgh in Geldrop waar ze onder meer bardiensten draait en betrokken is bij de organisatie van de hobbybeurs en de muziekmiddagen.
Annie Beks-Vervest (69) is sinds 1996 vrijwilliger bij het Sint Catharina en Barbara Gilde in Geldrop. Ze is secretaris van Wijkvereniging Braakhuizen-Zuid waar ze onder meer de wekelijkse gymnastiek voor ouderen organiseert. Ook heeft Annie jarenlang een alleenstaande vriendin geholpen. Ze begeleidde haar naar de medische afspraken, deed boodschappen en zorgde voor de administratie. Verder was Annie activiteitenbegeleider bij Jong Nederland afdeling Geldrop en secretaris van de Stichting Vrienden van Lombok.

Middeleeuwen

Bij Wijkvereniging Braakhuizen-Zuid is ook drs. Noor Versélewel de Witt Hamer (75) actief. Ze zet zich in voor het wijkontwikkelingsplan, nam het initiatief voor de hobbyclub en wandelgroep en organiseert activiteiten. Ze was penningmeester en sinds 2015 interim-voorzitter. Noor kreeg haar lintje mede voor haar inzet bij de Vereniging voor Mediëvistiek ‘Firapeel’, een landelijk platform voor geïnteresseerden in de middeleeuwen.
Corry Waasdorp (75) uit Geldrop is sinds 2011 secretaris van linedanceclub The Country Jewels. Ze was van 2010 tot 2022 penningmeester van de Seniorenvereniging PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende en is sinds 2015 penningmeester van De Dreef. Ze is al tien jaar voorzitter van Dol-fijn, een zwemclub voor senioren en sinds 2017 penningmeester van Pin Dow, een bowlingclub voor senioren.

Sterrenslag

Bart Aarts (63) was onder meer twintig jaar groepsleider bij Scouting Don Bosco in Geldrop. Hij is sinds 2013 voorzitter van Stichting Sterrenslag Zesgehuchten en al meer dan twintig jaar vrijwilliger bij Plein 6g. Aarts was van 2017 tot vorig jaar voorzitter van Stichting Geldropse Dorps Quiz.
Martin Boerman (58) is ook vrijwilliger bij Plein 6g. Hij is sinds 2000 daar vrijwilliger en sinds 2005 penningmeester. Hij ondersteunde de toneelgroep, de kookgroep en organiseerde het jaarlijkse voetbaltoernooi. Boerman was medeoprichter en vicevoorzitter van het Nederlands Klassiek Verbond (NKV), afdeling Tilburg. Sinds 2011 is hij voorzitter van het NKV afdeling Eindhoven. Hij was zestien jaar natuurgids bij IVN Geldrop en is sinds 2012 penningmeester van Stichting Sterrenslag Zesgehuchten.
Sinds 1976 is Mierlonaar ir. Arno Buij (65) actief bij Bridgeclub Mierlo en bridgeclub De Vliegert-De Kersenplukkers. Sinds 1989 is Buij secretaris van bridgeclub Mierlo-Troef en sinds 2020 doet hij dat ook bij bridgeclub Doublet.

Scherpschutters

Eric Eijsermans (58) uit Geldrop is zeer actief in Mierlo. Hij was onder meer jeugdbestuurslid en trainer bij voetbalvereniging Mifano. Sinds 2009 zet hij zich in bij Vereniging De Kersepit. Hij is voorzitter van de Stichting Kersenoogstfeest Mierlo.
Geldroppenaar Ad Ketelaars (78) is sinds 1986 vrijwilliger bij het Gilde Sint Joris Zesgehuchten. Hij is schietleider en sinds 2017 bestuurslid. Al sinds 1971 is Ketelaars vrijwilliger bij de schietsportvereniging Scherpschutters in Veghel. Hij is sinds 1996 vrijwilliger bij de EHBO Geldrop.
Hein van Lieshout (76) was in het verleden voorzitter van Trap Met Lust. Hij is sinds 2006 actief voor Gered Gereedschap, sinds vorig jaar is hij voorzitter. Als secretaris-penningmeester was Van Lieshout vijftien jaar betrokken bij De Mei’se Mert in Geldrop. Ook is hij voorzitter van biljartvereniging ’t Trefpunt in Geldrop.
Al sinds 1985 is Hans Schoots (73) uit Geldrop vrijwilliger bij Tennisvereniging De Mast in Geldrop. Hij was lid van de jeugdcommissie en is meer dan twintig jaar lid van de commissie beheer.

Collectant kerk

Pé Smulders (75, Mierlo) kreeg een Koninklijke onderscheiding onder meer voor zijn jarenlange inzet, van 1966 tot 2020, bij Scouting Mierlo. Daar helpt hij nog bij de jaarlijkse fietsenmarkt. Smulders was tussen 1977 en 1987 actief bij de Oud Voortrekkers Vereniging in Mierlo en is al vanaf 1970 vrijwilliger bij de parochie Heilige Nicasius. Smulders is collectant in de kerk en doet klussen. De Mierlonaar is ook twintig jaar vrijwilliger bij Gemengde zangvereniging Mierlo Vocaal.
Scouting Don Bosco, gymnastiekvereniging Uno Animo en scouting Mierlo zijn enkele verenigingen waar Pieter Verbeek (65) uit Mierlo actief was en is. Hij kreeg zijn lintje ook als voorzitter van de Stichting Wandel4Daagse Mierlo.
Gerard de Vries (74) uit Mierlo was actief bij de Mierlose Tennisvereniging. Hij was vanaf 1999 bestuurslid bij de tennisclub en tussen 2005 en 2008 voorzitter. Van 2006 tot vorig jaar was De Vries voorzitter van de Stichting Beheer Sportpark Mierlose Tennisvereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant