Het gilde bracht een vendelhulde bij de kerk.
Het gilde bracht een vendelhulde bij de kerk.

Sint Joris-feest Zesgehuchten

Algemeen 248 keer gelezen

GELDROP - Het gilde Sint-Joris Zesgehuchten heeft de feestdag gevierd. Hoogtepunt was de huldiging van Willem Kirchner die 25 jaar gildebroeder is.

Het is droog wanneer ze naar de kerk gaan, maar er staat wel een straffe wind. Daar preekt de pastoor in warme bewoordingen voor de aanwezigen. Na de dienst volgt de eed van trouw en de vendelhulde door Dirk-Jan en Joris Doensen voor de gemeenschap, die ondanks de harde wind hun mannetje stonden.
Er wordt afgezien van een rondtocht, omdat nu al verschillende hoofddeksels speelbal worden van de wind. Op het gildeterrein is de huldiging van de winnaars van de verenigingsprijzen en van jubilaris Willem Kirchner, vanwege 25 jaar gildebroederschap. Hij krijgt een speld van Kring Kempenland.
Daarna volgt de koffietafel en de vendelhulde voor de jubilaris, waarbij de vendeliers de ferme wind trotseren en het tromgeluid van tamboer Frits Vrijburg ver over de velden wordt meegevoerd. Er staat windkracht 8 en dus is het niet mogelijk om te schieten. Daarom wordt de druk bezochte receptie wat langer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant