Een zingende geelgors. (Foto: Wil van Tongerlo)
Een zingende geelgors. (Foto: Wil van Tongerlo)

Vogelexcursie Gijzenrooi met IVN Geldrop

Algemeen 355 keer gelezen

GELDROP - Een vogelwandeling over Gijzenrooi met IVN Geldrop start 30 april om 19.00 uur bij AH, Laan van Tolkien 220 in Geldrop. Terugkeer rond 20.30 uur. Deelname is gratis, geen honden.

Het vogelseizoen van IVN Geldrop sluit na vijf ochtendwandelingen af met een avondexcursie van circa anderhalf uur in Gijzenrooi. Brabants Landschap beheert hier bloemrijke biologische graanakkers. Die lokken insecten en vogels.
Sinds 2013 zijn heel wat heggen aangelegd: samen liefst twee kilometer. Die beschermen de akkers erachter tegen honden en bieden broedgelegenheid voor allerlei vogels. Wie geluk heeft spot in dit rijke natuurgebiedje een blauwborst of mogelijk zelfs een uil of patrijs. Omdat steeds meer struiken en bomen groen zijn, zal het vogels spotten deels op luisteren aankomen. Makkelijk te herkennen is de zang van de geelgors. De geelgors is een typische vogel van kleinschalig, halfopen landschap met ruigtes. Dergelijke biotopen vinden we door verkaveling en bebouwing steeds minder in ons land maar gelukkig komt de geelgors in Geldrop nog voor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant